För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Förläng ansökningstiden för omställningsstödet

Publicerad 3 aug 2020
Företagarnas vd Günther Mårder medverkade under måndagen i Studio Ett om statens omställningsstöd som hittills endast fått drygt 11 000 ansökningar.

Omställningsstödet omfattar 39 miljarder och kan sökas av krisdrabbade företag som har haft inkomstbortfall under mars och april. Enligt regeringens beräkningar väntades 180 000 företag ta del av stödet, men hittills har endast drygt 11 000 företag har ansökt innan ansökningstiden går ut sista augusti.

Företagarnas vd Günther Mårder pekar på flera skäl till detta. Det ena är att det gunther_rund.jpgär ett komplicerat ansökningsförfarande som gör att företag behöver ta hjälp av externa redovisningskonsulter och i vissa fall utlåtande av revisor. Det är ett stort maskineri att dra igång och du ska också få tag i rätt personer som kan hjälpa dig. Ansökningen öppnade veckan efter midsommar då många vanligtvis har semester. Det stora trycket av ansökningar kommer därför troligtvis i mitten av augusti och Företagarna ser ett behov av att förlänga ansökningstiden till sista september.

Finansminister Magdalena Andersson medverkade i samma Studio Ett-intervju och lovade att se över Företagarnas förslag om att förlänga ansökningstiden.

Lyssna på hela inslaget här.

 

Taggar
Fler nyheter från Företagarna