podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Ulla Lindroth-Andersson, Håbo kommun

Publicerad 5 feb 2021
Varje vecka träffar vi en medlem i Företagarna Håbo eller nyckelperson i näringslivet.

image16.jpegDet är nog inte någon Bålstabo som missat kommunens fantastiska rondeller. Dekorationerna i form av små hus, en brygga, en gärdsgård eller en ljusfontän. Lägg sedan till olika överraskningar i form av pumpor och häxor vid Halloween, massvis med marschaller till Lucia, tomtar vid jul och hjärtan i samband med alla-hjärtans-dag.

Vi tog en pratstund med Ulla Lindroth-Andersson, som är ansvarig för gata- och parkavdelningen.

Ulla är uppvuxen i en handelsträdgård, då hennes pappa var trädgårdsmästare. Hon älskar blommor, har arbetat med gröna frågor sedan 1985 och kom till Håbo 2005. När hon började sin anställning fick hon uppdraget av politiken att göra något åt rondellerna, som de förstod var värdefulla. Med sig i vardagen har hon Ingela Boman och Mona Holmqvist, som båda är väldigt duktiga på blommor, buskar och träd.

Vad kommer vi att få se framöver?

Det kommer att bli stationer utefter Hälsans Stig, med lekutrustning. Det är även ytterligare två lekparker på gång i Bålsta.

Ulla tror starkt på den nya samhällsorganisationen i kommunen, hon tror att det kommer att underlätta dialogerna och samarbetet mellan de olika avdelningarna. Ulla vill bygga ett Håbo som är en bra plats att bo på, samt där Håboborna känner stolthet.

Fler nyheter från Företagarna