podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Intervju med Malin Bergman Solming, VD på InfraGeoTech i Bålsta

Publicerad 26 feb 2021
Varje vecka träffar vi en medlem i Företagarna Håbo eller nyckelperson i näringslivet.

Malin.jpgFörutom att driva InfraGeoTech så är du även ordförande för Företagarna Håbo, hur hinner du med allt?

Det gör jag inte alla gånger. Jag har fyra barn och där finns det en känsla av att jag kanske borde har gjort lite mer. Jag älskar det jag gör, känner ett så otroligt starkt engagemang i båda lägren, vilket gör att det oftast bara går av farten. Andra saker i livet som jag inte älskar eller engagerar mig i på samma sätt får liksom ta smällen som till exempel städning, kratta i trädgården, gå på gym… 

Jag har definitivt ingen tydlig gräns mellan arbete och privatliv. Jobbar jämt och har barn runt mig för det mesta.

Vad tycker du är det mest utmanande med att driva och utveckla ditt företag?

Att utvecklingen måste gå hand i hand med min personliga utveckling, vilket är otroligt utmanande vissa gånger. Den tunga regelbördan som det här landet lägger på företag är bromsande och frustrerande, liksom vissa regelverk som LAS. 

I det dagliga arbetet är det att i tillväxt hantera balansgången mellan att hitta kompetenta medarbetare och samtidigt i en orolig tid säkerställa sysselsättning till dessa. De ska inte ha för lite att göra för att ekonomin ska gå ihop och de ska inte ha för mycket att göra av arbetsmiljömässiga skäl.

Vad är det roligaste med att driva företag? 

Att det är en utmaning varje dag. Det är helt enkelt underbart! Att det är omväxlande, kräver mod, beslutskraft, flexibilitet, snabbhet och massor av empati och värme. Att utveckla ett tillväxtbolag blir aldrig tråkigt. Arbetet blir aldrig någonsin monotont vilket gör att mitt engagemang hålls vid liv. Skumt nog (vilket jag nästan inte vågar säga) ser jag nästan varje helg fram emot att det ska bli måndag igen.

Vad är ditt tips för någon som funderar på att starta ett företag? 

Kör bara! Det kan kännas så stort och skrämmande innan men det är bara att köra. Var beredd på att det på ett antal år inte kommer att existera ngt som heter 8h-dagar. Det gör heller inget eftersom det är en magisk känsla att skapa ngt eget, en alldeles egen liten karamell! 

Var är du/företaget om fem år?

Med en hållbar tillväxt är målet att om fem år vara 50 procent fler medarbetare, ha expanderat geografiskt och äga våra egna lokaler. I markfrågan behöver vi ett samarbete med kommunen. Kanske jag ägnar en ännu större del av min tid på styrelseuppdrag om fem år, det vore fantastiskt roligt. 

Fler nyheter från Företagarna