podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Intervju med Kimmo Tynkkynen från UAMS

Publicerad 2 apr 2021
Varje vecka träffar vi en medlem i Företagarna Håbo eller nyckelperson i näringslivet.

Berätta vad ni på UAMS sysslar med. 

Vi på UAMS har specialiserat oss på att ge dig den totala lösningen på ditt sjukahus-problem i din närmiljö såsom i ditt hem, arbetsplats, skola, dagis, sommarstuga och så vidare.

Vår expertis finns inom bland annat fukt- och mögelutredningar, radonproblem, åtgärdsförslag, besiktningar, inventering av PCB/Asbest samt sanering/återställning av ovanstående.

Inom företaget arbetar godkända radonkonsulter, auktoriserade provtagare, snickare samt erfarna sanerare inom alla olika områden. 

Vi blir ofta rekommenderade av både mäklare & besiktningsmän vid fastighetsförsäljningar när man har frågor kring sk. riskkonstruktioner och hur man förebygger dessa.

Har Coronapandemin påverkat er under året som varit?

De första två månaderna när Corona ”slog till” 2020 så märkte vi av en kraftig nedgång på inkommande samtal. Det är förståeligt då man som konsument inte visste ifall man skulle ha ett arbete att gå till i närtid eller hur restriktionerna skulle påverka en. Som tur hade vi flera inplanerade projekt samt större kunder som anlitar oss kontinuerligt som inte var lika känsliga som den privata fastighetsmarknaden. Sen när sommaren kom, så var det full fart igen. Ingen har väl missat hur fastighetsförsäljningen har eskalerat och då dessa privatkunder är vår största kundkrets vid försäljning av äldre hus (fram till mitten 80-tal) som är riskkonstruktioner med platta på mark, källare eller krypgrund så har behövt leta efter fler medarbetare och det behöver vi fortfarande.

Hur upplever du som företagare tryggheten i Håbo Kommun?

Jag trivs i ”metropolen” Bålsta. Det är väl Sveriges närmaste by med mindre än en timme till Stockholm, Västerås, Uppsala och Eskilstuna som ligger något över en timme bort.

Av någon anledning så utför vi väldigt få arbeten just i Bålsta. Det kanske blir 5 - 10 objekt/år.

Vart befinner sig UAMS om fem år?

Svårt att säga. Troligen ungefär där vi är idag. Jag har drivit företaget sedan 2015 och de senaste tio åren har omsättningen och antalet medarbetar varit ungefär den samma. Det som skiljer något är att vi nu är en koncern på sex företag där vi även ”täcker” in kunder inom industrin med vårt systerbolag Industrisanering i Sverige AB.

Fler nyheter från Företagarna