podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Intervju med Göran Davidsson på Kreativ idé

Publicerad 13 aug 2021
Varje vecka träffar vi en medlem i Företagarna Håbo eller nyckelperson i näringslivet.

GöranDavidsson_KreativIde.png

Vad sysslar ditt företag med och hur hamnade du i denna bransch?

I hela mitt arbetsliv har jag jobbat med grupper. Först som pedagog och lärare. Därefter hade jag under många år en central anställning i Enköpings kommun där mitt uppdrag var att stötta lärare, elevhälsoteam, elever, föräldrar och rektorer i frågor som handlade om grupproblem, värdegrundsarbete och ledarskapsutveckling.

Fick fler och fler förfrågningar från andra kommuner i landet och trots att jag hade en tillmötesgående chef som släppte iväg mig på privata uppdrag bestämde jag mig till sist för att driva dessa frågor i egen regi. Att jag brinner extra mycket för att få grupper att fungera är nog mycket på grund av en tragisk händelse då en “bortvald” elev på högstadiet tog sitt liv. Om jag ska sammanfatta min drivkraft i det jag gör är det att försöka bidra till att alla ska känna: “HÄR VILL JAG VARA!

Om vi lyckas med det har vi tillsammans skapat magiska förutsättningar.

År 2014 slutade jag min tjänst i kommunen och fokuserar idag på att hjälpa olika verksamheter som vill boosta sin tillsammanskraft och utveckla en magisk tillsammanskultur.

Från och med augusti i år kommer jag vidga min verksamhet som föreläsare och erbjuda teambuilding och värdegrundsutveckling på Åsenstugan i Enköping. I lokalerna kommer jag också erbjuda trygghetsskapande utvecklingspass för barn och ungdomar.

Hur ser dina kunder ut?

Min kundkrets är egentligen obegränsad. Så fort människor samspelar med varandra utvecklas kraftfält och jargonger. Att själv få syn på och förändra en invand negativ norm kan vara svårt. Det är där jag kan hjälpa till. En del av mina kunder behöver konkret hjälp med att utveckla ett bättre vardagsklimat på sina arbetsplatser. Men det blir mer och mer vanligt att mina kunder har insett att mjuka värden har med lönsamhet att göra. Många av mina kunder beställer förebyggande insatser som handlar om att utveckla respektfulla team där alla drar åt samma håll. Kunderna är allt från stora företag (typ ST1) som vill skapa en positiv värdegrundsriktning till små ideella idrottsföreningar (typ Åkersberga BK) som behöver enas om ett vinnande sätt att vara mot varandra.

Mina insatser kan ses som visuella igångsättningspass där jag bidrar med inspiration, kunskap, kompetens och erfarenheter inom tre avgörande utvecklingsområden:

  • GRUPPUTVECKLA - att levla upp sin vi-känsla med gruppkompetens och teambuilding
  • VÄRDEGRUNDA - att lyfta sin gemensamma värdegrund och översätta den till ett gemensamt agerande och bemötande.
  • LEDARSKAPA - att förtydliga visionen (den gemensamma riktningen) och skapa en anda där alla med sina unika särskildheter vill bidra och leda åt samma håll.


Hur har du klarat dig under pandemin?

Pandemin har satt käppar i hjulet för de flesta inom min bransch. Drivet att vara resande föreläsare har gjort att jag stått och stampat i väntan på att få köra igång igen. Var sen på bollen att erbjuda digitala föreläsningar men har nu hittat ett kreativt upplägg som jag kommer att fortsätta med.

Fördelen med pandemin har trots allt negativt varit att många precis som jag, har fått tid att reflektera och fundera på riktningen i företaget och i livet. För mig har det inneburit att jag har bestämt mig för att utveckla min verksamhet genom att hyra Åsenstugan i Enköping. Redan nu är det möjligt att boka in ett tillfälle att boosta tillsammanskraften på Åsenstugan. www.tillsammanskraft.se


Var är ditt företag om tre år?

Min vision kan inte formuleras i hårda värden. Däremot har jag som vision att jag på något sätt ska fortsätta att bidra till att vi får ett mjukare och vänligare samhälle. Om jag gör det på Åsen eller om jag hittar andra spännande upplägg får framtiden utvisa.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna