headphones newspaper video-player

Fredagsintervjun med Marion på Sköna Trädgård i Bålsta

Varje vecka träffar vi en medlem i Företagarna Håbo eller nyckelperson i näringslivet.
Publicerad 5 mar 2021

Vad sysslar ditt företag med?

Vi är en trädgårdsfirma som designar, ger konsultation, anlägger och sköter utemiljöer. Våra kunder är privatpersoner, bostadsrättsföreningar, ambassader och företag. Det är ett härligt varierande och utvecklande arbete. Det händer så mycket pga. klimatförändringen som sker vilket gör att vi hela tiden måste lära oss nya saker och vi värnar mycket om mångfalden och försöker föra in det i alla utemiljöer vi arbetar i.

Vårt synsätt är att i första hand ta vara på det som redan finns i trädgården än att gräva upp och plantera nytt vilket kunderna uppskattar, det är en del i vårt sätt att bidra till mångfalden. Det blir mindre leveranser och man behöver inte vattna etablerade växter lika mycket som nyplanterade.

Vi håller även kurser i beskärning av fruktträd, häck/buskar mm. Pga. pandemin håller vi kurserna utomhus och endast 10 personer åt gången, det har fungerat utmärkt.

Hur har pandemin påverkat er?

När pandemin kom fick jag en klump i magen och tänkte nu är det kört. Oj vad fel jag hade, 2020 var vårt bästa år någonsin. Kunderna jobbade hemma och helt plötsligt såg de sin tomt/utemiljö på ett helt annat sätt än tidigare. Alla ville göra om och förändra så mycket som det gick. Det slutade med att mitt i sommaren fick vi anställa fler säsongare, till slut var vi 12 personer, vi brukar vara 6 - 8 personer under säsong. Nu hoppas vi på att 2021 blir lika bra.

Vad ser du för tillväxtmöjligheter under 2021?

Det kommer hända en hel del faktiskt, vi har massa kul på gång så ni får hålla utkik på vår hemsida, Instagram och Facebook sida, där kommer all information om några veckor, mer kan jag inte säga i nuläget.

Vi firar 15 år i år, även det kommer uppmärksammas på våra sociala sidor i form av olika erbjudanden mm. Vi är ett härligt team som älskar vårt arbete.

Fler nyheter från Företagarna

Småföretagare tar över när Findus ger upp

Efter 20 år tillsammans på Findus blev Bengt Gunnarsson och Göran Claesson av med jobbet. Nedläggningen av det anrika företaget var oväntad. Men slutet på anställningen blev början till egen verksamhet. Nu satsar de på närodlad frukt och grönt i nordvästra Skåne.

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.

Korttidsstöd öppet för ansökan

Ansökan om stöd till korttidsarbete är sedan den 29 mars öppen igen. Företagarna tagit fram ett verktyg så att du kan räkna ut korttidsstöd per anställd.

Guide: Våga ta steget!

Pandemin fick Jokkmokks världsberömda marknad att växla från folkmyller till webbhandel. Det visar hur det digitala klivet kan rädda såväl företag som 416-åriga traditioner.

Plötsligt var ”Nowhere” överallt

Dryck som ändrar samhällets inställning till alkohol i en unik restaurangupplevelse i skogen. Det är eventet som nominerats till ett prestigefyllt pris. Fast egentligen handlar ...

Mer från hela Sverige


Coronakrisen


Krönikor