podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Het politikerdebatt på Småföretagsbarometerns lansering

Publicerad 12 sep 2016
Hur löser vi tillväxthindren för småföretagen? Småföretagare frågade ut näringsminister Mikael Damberg och Centerpartiets partiledare Annie Lööf när årets Småföretagsbarometer presenterades.
Foto: David Hagen

Entreprenörer, politiker och forskare samlades för årets presentation av Småföretagsbarometern, Sveriges äldsta och största undersökning av småföretagarnas uppfattningar och förväntningar om konjunkturen. En hundratal deltagare fick bland annat höra en intensiv debatt mellan näringsminister Mikael Damberg och Centerpartiets partiledare Annie Lööf

Småföretagarna Cajsa Lundberg, Emanuel Dohi och Ruth Berglund fick också möjlighet att berätta som de utmaningar som de upplever i sina respektive branscher och fråga ut politikerna.

Mikael Damberg och Annie Lööf var positiva kring den goda expansionsviljan bland Sveriges småföretagare som visades i Småföretagsbarometern. Men oense kring vilka åtgärder som krävs för att lösa de tillväxthinder småföretagen upplever.

Synen på arbetsförmedlingens roll, skattelättnader, lärlingsprogram, bostadskrisen, kilometerskatten och kvotering vara några av de ämnen som debatterades. 

Taggar
Riks Nyhet
Fler nyheter från Företagarna