För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter
Foto: Jeppe Gustafsson/Shutterstock.com.

Aktiv semester i Sverige

Sverige är fullt av företagare som brinner för en aktiv fritid. Här listar vi några pärlor för en riktigt fartfylld semester.

Ligger du i hängmattan och önskar att det vore en flygande matta? Blir du rastlös av att se solen vandra över himlen från strandfilten? Läser du hellre en guidebok om vandringsleder än en sommardeckare? I så fall har du kommit rätt. Sverige är fullt av företagare som delar din passion för en aktiv fritid. Här listar vi några pärlor för en riktigt aktiv semester.

Pensionatet i Piteå

Om du söker perfekt boende, fika, bageri, kurser i ledarskap, keramik-studio, retreats och utveckling så är Pensionatet i Piteå rätt plats för dig. För ett aktivt inre.

Läs mer om Pensionatet i Piteå.

Åre

Det kan inte vara någon nyhet att svenska fjäll är lika fantastiska på sommaren men vi slår ändå ett slag för att inte missa Åre sommartid. Vandra, cykla, paddla, bada tillsammans med riktigt god mat i olika prisklasser, vinkällare, chokladfabrik och mycket annat är detta ett riktigt bra alternativ för sommarsemester.

Läs mer om Åre.

Tänndalen och Funäsdalen

Tänndalen och Funäsdalen. En underbar kombination av islandshästar, renar, SUP över Ljusnans kristallklara vatten och cykling, vandring och löpning på fjället. Här finns också massor möjligheter att njuta av god mat och äkta fjällkänsla.

Läs mer om Tänndalen.

Läs mer om Funäsdalen.

Ottfjället

Här kan du vandra, titta på utsikten, bo och ta ett dopp i Ottsjön. Det finns både enklare och mer avancerade leder att gå. Läs dessa två artiklar för mer information om denna fina vandring sommartid:

Vandrarna: vandring Ottfjället.
Fjällupplevelser: Ottfjället.

Camp Järvsö

Här finns det glampingtält, lägenheter och hotell att bo på när du vill paddla, äta gott, vandra, träna, yoga, basta eller någon av alla roliga aktiviteter som finns här! Missa inte Camp Järvsös temahelger.

Läs mer om Camp Järvsö.

Långholmens kajakuthyrning

Hyr kajak och utforska Stockholms innerstad från vattnet. Långholmen kajaks kajakuthyrning ligger i Pålsundskanalen vilket är en perfekt startplats för dig som vill se Gamla stan, Stadshuset, Norr mälarstrand och Essingeöarna från nya perspektiv.

Läs mer om Långholmens kajakuthyrning.

Bergs gård i Trosa

En riktigt dröm till plats där du kan träna yoga, cykla MTB, vandra, paddla, bo över, handla i gårdsbutiken, äta och fika gott och besöka promenadstråk.

Läs mer om Bergs gård i Trosa.

Sankt Anna skärgård

I Sankta Annas skärgård som sträcker sig från Aspöja i norr till Södra Finnö i söder i Östergötlands längs Östergötlands kust finns mycket att se och upptäcka. Hyr en kajak och ta dig ut i skärgården, övernatta med tält eller under bar himmel.

Läs mer om Sankt Annas skärgård.

Tiraholm i Unnaryd

Här kan du äta god fisk, fiska, vandra, äta glass, paddla kanot och bo på hotellet. En riktig oas dit man kan återkomma många gånger och aldrig tröttna.

Läs mer om Tiraholm.

Simlångsdalen i Halmstad

Här kan du vandra, paddla kanot, käka viltmeny och massor mer. Bra utflykt oavsett väder!

Läs mer om Simlångsdalen.

Tärnö och Karlshamn

Karlshamn har mycket att bjuda på! Karlshamns och Östersjöfestivalen, fantastiska hotell och campingplatser, Karlshamns Golfklubb eller så åker man en runda i Sveriges ”första” skärgård och besöker Tärnö.

Läs mer om Karlshamn. 

Gotland  

Vår största ö kan erbjuda precis så aktiv semester som du vill ha, med eller utan barn. Cykla, vandra, klättra i berg, bo på bondgård och många mer aktiviteter finns för dig som vill ha vackra solnedgångar, underbar mat och växla mellan lyxiga övernattningar och tält på camping. 

Läs mer om Gotland 

Sök vidare för att hitta ditt perfekta resmål

Har du fortfarande inte hittat precis det du letar efter? Här kommer några tips på hur du kan söka vidare. 

A camp

här kan du stanna en stund eller övernatta med husbil, husvagn och tält. Du hittar tips på var du kan tvätta, äta, göra gårdsbesök eller bo på lantgård.

A camp

Sök i sociala media

  • Använd sökfunktionen på Instagram eller TikTok för att hitta bra ställen att besöka. 
  • Du kan också läsa på taggarna för besöksmål i sociala medier och se vart du INTE ska gå. Barnvänligt kan vara big no no om ni planerar för en stilla middag på tu man hand.

Testa golfrestauranger 

Om du letar efter mat på vägen så är ett tips att kolla upp vad närmaste golfrestaurang erbjuder. Prisvärt, varierad meny och oftast väldigt gott! 

 

Taggar
Riks

Prenumerera på juristernas nyhetsbrev

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.