podcast news play företagaren I media förmån faq
Företagarna Nyheter - från hela Sverige om sånt som påverkar ditt företag just nu.
Malin Winberg och Oliver Titikic. Foto: Evelina Carborn.

#företagarpodden #243: Entreprenörerna bakom Sveriges bästa idéer

I det här avsnittet lägger vi fokus på alla de unga som väljer att satsa på en karriär som företagare. Vi möter två inspirerande företagare som på kort tid nått stor framgång med sitt entreprenörskap.
Tidningen Företagaren har för femte året i rad publicerat listan 103 unga idéer – en topplista med inspirerande, nytänkande företag där någon av grundarna är max 30 år. Listan görs i samarbete med Almi och Företagarnas regionkontor i hela Sverige för att lyfta fram förebilder som tack vare sitt entreprenörskap bidrar till utveckling, mångfald och välfärd.
 


Först beger vi oss till Luleå för ett samtal med Malin Winberg. Hon är soloentreprenören som modererar event och driver pilotprojekt som hjälper ”Greta-generationen” att skapa sina drömjobb. Hon blev utsedd till Folkets Företagare i Luleå 2019 och utbildar inom entreprenörskap, storytelling, kreativitet, träning och hälsa. I podden berättar hon om livet som soloföretagare och ger sina bästa råd till andra företagare.

Vi möter även Oliver Titikic från Helsingborg som bland annat startat AURIX, en modern juridisk byrå med visionen om att göra juridiken tillgänglig för fler. Nyligen tilldelades han kompassrosstipendiet för juridiskt nytänkande. Han berättar bland annat om hur de lyckades vinna ett stort mål mot alla odds. 
 

Ge oss ett omdöme, stjärnor eller följ oss på Spotify, Apple Podcasts eller Soundcloud

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Företagarnas Nätverk

Med kraften i nätverket av 60 000 företagare kan våra medlemmar utbyta kunskap, hitta synergier för varandras affärer och tillsammans skapa ett bättre företagsklimat.

Årets Företagare

Från kommun till riksfinal där 48 företagare gör upp om vem som är Årets företagare, Årets Unga Företagare och Årets Unga Idé.

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.