För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Företagarnas Digitala Mötesrum 27/11

Ett av de märkligaste åren i svensk modern historia börjar närma sig sitt slut och vi kommer inom kort kliva in i ett nytt år med fortsatta utmaningar men med ett stort knippe av hopp om att situationen vi just nu befinner oss i kommer gå åt rätt håll.

Vi har därför valt att bjuda in Grant Thornton till veckans digitala mötesrum för att lyfta och belysa nya skatteregler som träder i kraft 2021.

Vi kommer även ha med oss Karin Berggren från Företagarnas Juridiska Rådgivning som berättar om nya lagar och regler som träder i kraft vid årsskiftet.

Som om detta inte skulle vara nog kommer vi även ha med oss en expert från Företagarna som generellt skall prata hur kommuner kan jobba med stödåtgärder för dig som företagare. 

 

Tim Brynte – Grant Thornton  
Skattenyheter inför årsskiftet.
Detta år har präglats av tillfälliga lagar och regler till följd av covid-19. Under Tims pass kommer han kortfattat gå igenom och prata om kommande regler för skatt och närliggande frågor inför årsskiftet.

Pontus Lindström – Företagarna
Vad kan kommunen göra för att underlätta för dig som företagare under dessa tider av eskalerande coronapandemi? Pontus kommer lyfta exempel samt generellt berätta hur det kan se ut runt om i Sverige.

 Karin Berggren - Företagarnas juridiska rådgivning
Under den här delen av det digitala mötesrummet kommer den juridiska rådgivningen berätta vilka som är de vanligast förekommande frågorna som kommer in till dem nu samt svar på dessa.  Här kommer vi även få en inblick i hur ser det ut med förläningens av de generösare reglerna om stöd för korttidsarbete samt omställningsstödet för enskilda näringsidkare även om det inte är helt klart ännu. Samt nya lagar och regler inför 2021.

 

 

Det digitala mötesrummet kommer fortsätta med opåverkad styrka så länge läget kring Covid-19 fortfarande är högaktuellt och närvarande. Vi vet att det fortsatt kommer finnas frågor och ämnen som är intressanta att lyfta just för dig som är medlem i Företagarna. Vi kommer ha fokus på framåtsyftande ämnen som hjälper dig som företagare. Har du tips eller önskemål på ämne så är det bara att kontakta: robert.wallin@foretagarna.se  

Det digitala mötesrummet är ett samarrangemang mellan flera av Företagarnas regionkontor runt om i Sverige för tillsammans är vi starka!

 

När: fredagen 27/11, kl:11.00-12.00
Anmälan: Anmälan stängd.

 

Agenda:

11:00                  Robert Wallin hälsar välkomna och går igenom digitala förutsättningar samt agenda samt en kort uppdatering om företagarnas verksamhet.  

11:05                  Tim Brynte – Skattenytt 2021    

11:25                  Pontus – Lokala stödåtgärder

11:40                  Företagarnas juridiska rådgivning

 

Inloggingsuppgifter skickas ut innan tillfället äger rum.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.