För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter
Artikeln är en annons

Serieentreprenörens bästa tips för att komma igång med företagandet

Victoria Carlsson, VD & grundare av Yollibox & Denjo Dogs delar med sig av sina tips för framgångsrik företagsutveckling.

I samarbete med Froda.

Victoria Carlsson är serieentreprenören som hunnit med att ta frozen yoghurt till Sverige med Yollibox och som nu är i full färd med att revolutionera marknaden för husdjursprodukter med Denjo Dogs. Victoria visste redan under studierna på Handelshögskolan att hon ville driva företag och nu delar hon med sig av sina bästa tips från 13 år av entreprenörskap.

Omge dig med bra människor

Säkerställ att du har stöttande, kompetenta människor runt omkring dig. Du kommer vilja ha det i såväl med- som motgångar. Exempelvis medgrundare som är lika delaktiga i den dagliga resan som du är, rådgivare och/eller mentorer som stöttar och guidar, vänner och familj på hemmafronten som kan vara support, nätverk av andra entreprenörer, styrelsemedlemmar och så vidare.

Läs även: Bryggeriet som satsar på hållbarhet och vågar utmana könsrollerna - Företagarna (foretagarna.se)

Lägg fokus på rätt saker

Vad är det som egentligen tar bolaget framåt? Det kommer alltid finnas 1 000 saker på din att-göra-lista, men säkerställ att du fokuserar på uppgifterna som faktiskt tar bolaget framåt. Exempelvis kanske det inte är de fina visitkorten eller den perfekta logotypen som lyfter ditt företag till nya höjder. I andra fall kan det vara precis det som saknas.

Var uthållig

Med högsta sannolikhet kommer din resa ta mycket längre tid än vad du hade tänkt dig. Det gemensamma för många företagare är just den där idén som satte igång hela ditt företagande. Så håll ut och glöm inte bort dina mål och drömmar när det är som tuffast.

Våga misslyckas

Misslyckas kommer vi alla att göra, men misstag gör även att vi lär oss och kan ta oss framåt snabbare. Så testa mycket, misslyckas en hel del och gå vidare snabbt med de lärdomar du fått med dig i bagaget. När något sen fungerar bra – glöm inte att gasa på!

Läs även: Bryggeriet som satsar på hållbarhet och vågar utmana könsrollerna 

Ha koll på finanserna

Detta tips kan låta självklart, men under de senaste åren har fokuset för alla varit tillväxt. I det läget vi är i nu är det extra viktigt med att ha allt i ordning och reda i kalkylen liksom för sin affärsmodell. Har du en solid finansiell plan på plats från början blir det också lättare att tala med finansiärer, som långivare och banker.

 

 

Behöver ditt företag hjälp med finansiering?

Som medlem i Företagarna får du tillgång till finansiering som gör det enkelt att växa. Smidigt, prisvärt och framtaget för att passa dig och din vardag.

Med Froda får du tillgång till finansiering till lägre pris och bättre villkor - på en bråkdel av tiden och krånglet jämfört med den traditionella banken. Du kan när som helst lösa lånet kostnadsfritt eller utöka vid behov.

Ja, jag behöver hjälp
Taggar
Annons
Riks Artikel

Prenumerera på juristernas nyhetsbrev

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.