För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Månadens intervju med – Marianne Sand

Varje månad intervjuar vi en medlem i Företagarna Sollentuna!

Bild från inspelningen av internationella produktionen "Der Krieg und ich" 2017Har det alltid varit självklart att du skulle bli Företagare?
Inte till en början, men nu känns det självklart! Då jag har så många uppdragsgivare och är skådespelare, regissör, producent, pedagog och konsult så underlättar det enormt med hur arbetsmarknaden ser ut.

Jag gillar att saker blir gjorda, är effektiv och ställer höga krav på mig själv och min omgivning, så det passar min personlighet också. Det jag producerar är så nära knutet till mig, som skådespelare, min röst, mitt manus eller mina idéer som konsult. Detta är något som ger mig både frihet, känslan av att direkt skapa värden och disponera tiden på bästa möjliga sätt både för mig och för mina kunder.

Hur ser branschen ut? Är det stor konkurrens?
Som skådespelare är det stor konkurrens inom svensk teater och film. Men tack vare att jag pratar tre språk flytande kan jag ha flera olika projekt och yrken samtidigt. Som norsk röstskådespelare i Stockholm får jag t.ex. väldigt mycket jobb eftersom det inte finns så många norska röstskådespelare här. 

Jag håller även workshop för både näringslivet, unga och nyanlända där man får testa på att agera i olika fiktiva situationer. Något som jag anser är nyttigt i en värld där stort fokus är på effektivitet och digitaliseringen har tagit över en del kommunikation mellan människor.

Vad är vanligaste missen man som företagare gör?

Jag tror det ser väldigt olika ut beroende på vad man har för företag. För mig tog det t. ex lite tid innan jag blev van med alla olika momssatser på film, teater och biljetter. 

Dina tre bästa tips till de som driver företag?

  1. Tro på dig själv.
  2. Ta del av andras erfarenheter men våga att gå din egen väg om det känns rätt.
  3. Bli medlem i företagarna där det finns både kunskap och rådgivning att få.

Intervjuare – Camilla Hermelin, vice ordförande Företagarna Sollentuna 

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.