För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare i Tidaholm har korats

Publicerad 30 okt 2023
Nyligen utsågs Årets Företagare i Tidaholm och det blev Ted Josefsson och Håkan Johansson, som fick ta emot den ärofyllda utmärkelsen. Tillsammans driver de företaget Jetting, där de tillverkar och säljer blåsmaskiner.

Vi bad Ted och Håkan att berätta lite om sitt företagande, vad som gör dem unika och vad de har för framtidsvisioner.

Vad var det som fick er att bli företagare?

– Jetting kom ur vad som saknades på marknaden. Från att ha ett brinnande intresse för skapande av en maskin, en process, en produkt, eller rent av att lösa en utmaning eller ett problem, var steget kort till att komma till beslut till att starta Jetting. Vilja för att göra något eget har alltid funnits där. Med erfarenheter skaffade genom år inom tillverkningsindustrin såg vi mängder med förbättringsmöjligheter på branschens utbud av maskiner och möjligheterna till att skapa något lönsamt.

Vad gör företaget? Beskriv din verksamhet kortfattat

– Tillverkning och försäljning av blåsmaskiner. Maskinerna används till att anlägga fiberkabel i vår infrastruktur. Vi gör allt från ax till limpa. Design, konstruktion, tillverkning, produktion och leverans från Tidaholm till vidare distribution i nu mer än 50 länder. Försäljning av vårt varumärke på respektive marknad görs genom distributörer.

Vad är det ni gör i ert företag som sticker ut från mängden och gör er unika?

– Vårt motto är att vara annorlunda. ”Dare to do it Differently”. Vi vill vara unika i branschen genom att försöka förenkla fiberblåsarens arbete. Vi lyssnar på våra slutbrukare, försöker vara innovativa för att förenkla och effektivisera våra kunders arbetsdag. Vi har branschens mest lättanvända produkt och dessutom i flera segment, Vill påstå att vi kommunicerar på ett annat sätt jämfört med våra konkurrenter för att få vårt varumärke att sticka ut. Vi är ensam tillverkare i Sverige av denna typ av utrustning.

Vad i ert företagande gör er mest stolta?

– Det är såklart flera faktorer. Att ha lyckats skapa en produkt som fått gehör på världsmarknaden är givetvis något som gör oss oerhört stolta då skapande av tekniska innovationer är något som speglar vår historia. Att förändra och bygga en organisation mot mål där alla blivit delaktiga och delar samma vilja och inställning.

Hur ser era framtidsvisioner ut?

– Vår vision är att vilja vara första valet vid val av leverantör på blåsmaskiner. För att nå den visionen har vi en mission som vi tror på. Förenkla och förbättra produkt och process, både ur användarperspektiv och tillverkning. Tillverka högkvalitativa produkter med leverans samma dag. Då innovation är en del i vårt DNA är förhoppningen att vi har möjlighet till att påverka branschen med utveckling av nya produkter.

Vi har som kortsiktig målsättning att etablera oss bredare på den amerikanska marknaden, vilket också inkluderar Sydamerika.

Vilket är era bästa företagartips?

– Arbeta med de mjuka delarna med samma målmedvetenhet som de hårda. Delaktighet, medvetenhet och samarbete, vill vi säga är en del i vår framgång. Kontinuerligt förbättringsarbete i produkt och process är nästa viktiga del till att kunna kvalitetssäkra och bygga kapacitet, för att på så vis kunna möta marknaden. Bygg varumärke – syns du inte, finns du inte.

På vilka sätt jobbar ni med hållbarhet i verksamheten?

– Vi jobbar med hållbarhet som en del i vår tillverkningsprocess och i våra produkter. Våra produkter består till stor del aluminium där vi står för all förädling, där överblivet material återvinns och används på nytt. Användande av förnybar energi genom solceller, återanvändning av emballage, frakter och transporter koordineras, användande av lokala underleverantörer och elbilar i vår tjänstebils flotta är andra exempel på hur vi arbetar med hållbarhet på Jetting.

Juryns motivering:

"Dare to do it differently" som är företagets slogan, stämmer väldigt bra in på vad Jetting står för. Fiberblåsare är en relativt ny bransch som utvecklas mycket snabbt världen över. Jetting AB har satt Tidaholm på världskartan genom användarvänlig och framgångsrik utveckling av specialmaskiner för fiberblåsning. Stor entreprenörsanda och nytänkande är ledord för verksamheten.

 

Fler nyheter från Företagarna