För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Kilometerskatten drabbar inte bara lastbilschaufförer!

Du behöver inte köra lastbil för att drabbas av kilometerskatten. Driver du matbutik eller jobbar i transportbranschen kan du också bli omfattas av den så kallade kilometerskatten.

Vare sig du jobbar inom transportbranschen, driver en matbutik, är pensionerad eller egenföretagare så kommer den föreslagna kilometerskatten påverka din vardag.

Den föreslagna skatten innebär att all tung lastbilstrafik ska betala för 75 procent mer i kompensation för miljöpåverkan än vad den orsakar. Skatten är avståndsbaserad, vilket betyder att långväga leveranser medför enorma kostnadsökningar för godstrafiken. Vi lever i ett land med stora avstånd och efterfrågan av transporter ökar för varje år som går. Dyrare leveranser innebär högre priser på varor och tjänster, vilket innebär att det är företagare på gles- och landsbygd tillsammans med konsumenterna kommer att stå för notan.

Producenter av matvaror, medicin, byggmaterial och andra tjänster måste täcka för de enorma kostnader som skatten innebär. Mycket av det som du förlitar dig på i din vardag kommer därför att bli dyrare och ju längre bort du bor, desto dyrare blir det.

När förslaget presenteras i februari kommer vi att få veta exakt hur stora dessa kostnader kommer att bli för ditt lokala näringsliv, samt för din plånbok.

Företagarna är engagerade i frågan kring kilometerskatten och driver frågan politiskt och med medlemmarna!

Läs mer: http://www.foretagarna.se/Opinion/kilometerskatt/

Taggar
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.