För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

QTEMA

"Även tjänsteföretag kan bidra på hållbarhetsområdet"
Anita Roll

Anita Roll är styrelseordförande på QTEMA som arbetar med kvalitetssäkring av IT-tjänster, ett företag baserat i Stockholm med 20 anställda.

Så här berättar hon om företagets arbete med hållbarhet:

–  Som tjänsteföretag kan man lätt tänka att vi inte kan bidra med så mycket inom hållbarhetsområdet, men det finns fler konkreta åtgärder som man kan bidra med. Det kan gälla allt från strategier för hur vi ska resa till och från våra kunder till att värdera hur våra leverantörer producerar de varor och tjänster som vi upphandlar.

Hållbarhetsarbetet bidrar till glädje och stolthet hos våra anställda.

–  Dessutom blir hållbarhet en fråga som är med i alla beslut och det gör oss långsiktigt konkurrenskraftiga. Vi arbetar ju med kvalitetssäkring och hållbarhet är definitivt en del i det tänket, det förstår våra kunder. Vi måste därför ha ett aktivt förhållningssätt och vidta konkreta åtgärder för att motsvara våra kunders förväntningar när det gäller hållbarhetsarbete.

–  Utöver att det är en viktig fråga för våra kunder, bidrar också hållbarhetsarbetet till intern glädje och stolthet hos våra anställda.

Taggar
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.