För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Korallen AB i Borås

"Vårt hållbarhetsarbete har gett utdelning direkt i affären"
Korallen AB om hållbarhet

Tage Andersson är vd för Korallen AB i Borås som anställer över 20 personer. Korallen är ett plaggfärgeri och tredjepartslogistikföretag för tekobranschen.

Så här berättar Tage om företagets arbete med hållbarhet:

– Hållbarhet är en framtidsfråga för oss. Det började med ett personligt engagemang och har sen kommit att integreras i affären. Vi erbjuder färgning med hållbara produkter och metoder och arbetar för att ta ansvar som ger hållbara relationer. Det går igenom i vilka kunder vi attraherar.

–  Vårt hållbarhetsarbete har gett utdelning direkt i affären. Nudie Jeans är vår största tredjepartlogistikkund och står nästan för 50 % av vår omsättning. De sätter hållbarhetsfrågorna i främsta rummet, både vad gäller miljö och arbetsvillkor i leverantörskedjan. Vi expanderar nu tillsammans med dem och utvecklar gemensamt en ny fastighet på 11 000 kvm för vår tredjepartslogistik.

Vi har valt att gå vår egen väg. Det har vi varit tvungna till sedan starten.

–  Vi har också attraherat nya kunder inom re:textile med vad vi som färgeri kan erbjuda med omdesign, överskott och återbruk. Bland annat färgar vi om kasserade produkter åt ett tvätteri. Vi har valt att gå vår egen väg. Det har vi varit tvungna till sedan starten.

–  Vi har valt att använda certifierade produkter på vårt färgeri och ger ut en rapport varje år för att visa våra kunder vad vi gör. Men certifieringsprocesserna är komplicerade och rapporteringskrav blir direkt en börda på oss små företag så vi har valt att stå utanför dessa. Därför har det handlat mer om vad vi gör och att dela det informellt med våra kunder.

 

Taggar
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.