För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Folkes Bygg & Byggnadsvård

"Hållbarhet och återanvändning är en del av vårt koncept"
Folke Carlsson.

Folke Carlsson leder Folkes Bygg & Byggnadsvård i Hanaskog Skåne. Ett bolag som arbetar med byggnation, renovering och restaurering av fastigheter och har 30 anställda. 2010 var bolaget ett av Dagens industris Gasellföretag och året därpå i finalen för Swedbanks Hållbarhetspris. 

Så här berättar Folke om företagets hållbarhetsarbete!

– Ett genomtänkt hållbarhetsarbete som uttrycks i praktiska ordalag uppskattas av våra kunder och är ett bärande inslag i vår marknadsföring. Vi tar tillvara gammalt material när vi renoverar och restaurerar och på så vis är hållbarhet och återanvändning en del av vårt koncept. Just återanvändning och frågan om hur vi använder oss av mera hållbara material är en knäckfråga, inte bara för byggbranschen utan för alla verksamheter.

"Återanvändning är en knäckfråga"

– Jag är tveksam till nya krav på hållbarhetsrapporter, det riskerar att bli för mycket teori och för lite praktik. I många fall blir det efterhandskonstruktioner där man försöker se till att det som redan är gjort håller för en slutbesiktning. Vi måste byta tankesätt och se till att göra rätt från början istället.

– Vi på små företag har redan nog med administration och saknar resurser att ha folk som sitter med rapporter. Då är det bättre att vi via utbildningar, rådgivning och stöd kan systematisera det hållbarhetsarbete som vi redan gör och få hjälp med hur det kan bli bättre och mer effektivt.

Taggar
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.