podcast news play företagaren I media förmån faq
Företagarna på moderaternas stämma

Företagarna rapporterar från moderatstämman i Karlstad

Företagarna bevakade företagarfrågor på moderaternas partistämma i Karlstad. Se våra intervjuer med ledande politiker här.

En stämma som förstås präglades av höstens turbulens kring den brutna decemberöverenskommelsen och det oklara politiska läge som följt. 

Företagarna fanns på plats under hela stämman, med fokus på frågor som rör företagare. På denna sida och i vår YouTubekanal kan du se våra videorapporter från Karlstad.

Tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt har blivit företagare. Här pratar han med Günther om sin dröm och hur det känns att driva en egen verksamhet.

 

Moderaternas partisekreterare Tomas Tobé kommenterar migrationsdebatten och de beslut som tagits på stämman för att förenkla för nyanlända att få ett jobb och för företagare att våga anställa.

 

"Kan vi göra Europa till ett enda stort Småland?" Gunnar Hökmark sitter i Europaparlamentet och  driver marknadsekonomiska reformer.

 

Malin Sjölander jobbar på skatteverket och berättar om sin motion om att utöka RUT-tjänser. Motionen röstades tyvärr ner av stämman.

 

Jörgen Warborn har suttit i Företagarnas riksstyrelse och tycker att Moderaterna är på väg framåt för en bättre företagspolitik. Den är bra nu, men kommer att bli ännu bättre efter nästa stämma om två år.

 

Europaparlamentariker Anna Maria Corazza Bildt finns på plats på Moderatstämman och pratar med Günther om RUT-avdraget och kvinnors företagande. 

 

Maria Ludvigsson är ledarskribent på Svenska Dagbladet och hon har varit på ett antal Moderatstämmor. Hon tycker att stämningen är god här i Karlstad och det faktum att DÖ har fallit gör det lättare för Moderaterna att prata politik .

 

Partistyrelsen kördes alltså över av MUF i LAS-frågan (nedan kan ni se Bodil Sidéns jubel) och Moderaterna fattade beslut om att den omdiskuterade lagen ska reformeras. Günther intervjuade Elisabeth Svantesson, arbetsmarknadspolitisk talesperson, om hur det känns. 

 

Den nya delningsekonomin som växer fram där människor delar på allt fler varor och tjänster kräver nya lagar och regler. Riksdagsledamoten Jessica Rosencrantz pratar om det och berättar om ett seminarium hon ska ha tillsammans med taxitjänsten Uber.

 

Moderata ungdomsförbundet körde över partistyrelsen i frågan om Lagen om anställningsskydd. På fredagen röstade M-stämman för MUF:s förslag om att lagen ska reformeras och ungdomsförbundets 2:e vice ordförande, Bodil Sidén, jublade när hon kom ut ur stämmosalen. Vi fångade henne för ett samtal.

 

Alliansregeringen var bra på att öka arbetskraftsutbudet, men mindre bra på att öka arbetsefterfrågan. Det tycker Günther, men vad säger Moderaternas tidigare partiordförande Ulf Adelsohn?  

 

Vilka är de stora frågorna på Moderaternas stämma? Och vad säger egentligen partiet om jobbpolitiken, vad betyder det att alla ska få plats på arbetsmarknaden? Här intervjuar Patrik Nilsson Moderaternas näringspolitiska talesperson Lars Hjälmered.

 

Företagarnas samhällspolitiska chef Patrik Nilsson: Välkommen till Moderatstämman i Karlstad! 

- Vi vill påverka moderaterna att fatta bra beslut för att få en ännu bättre småföretagarmiljö här i Sverige.

Patrik Nilsson, samhällspolitisk chef, hälsar välkommen till moderaternas stämma och berättar varför Företagarna närvarar.

Taggar
Riks Rapport
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Gå med idag!

Här listar vi 49 anledningar till varför du ska gå med i Företagarna.

Valet 2022

Allt för dig som är småföretagare och ska rösta i riksdagsvalet 2022.