headphones newspaper video-player
Corona – råd och stöd för företagare

#Företagarpodden #186: Så ska arbetsrätten moderiniseras

Villkoren på arbetsmarknaden ska moderniseras och Företagarna sitter med i den utredning som ska ge de skarpa förslagen för ett bättre fungerande regelverk. Hur påverkar detta alla som driver företag?
Veckans gäst är Lise-Lotte Argulander, Företagarnas expert på arbetsrätt och arbetsmiljö. Hos Företagarna arbetar Lise-Lotte med rådgivning och med analys och opinionsbildningsfrågor inom arbetsrätt och arbetsmiljö. Hon är med i den utredningen som just ser över kommande lagförslag.


Företagarna har länge påtalat vikten av att modernisera arbetsrätten. Sedan 1990-talet skapas fyra av fem jobb i de små och medelstora företagen. I april tillsattes en utredning för att modernisera arbetsrätten. Den kom till som den del av den överenskommelse som Socialdemokraterna och Miljöpartiet slöt med Centerpartiet och Liberalerna – januariavtalet – för att de två senare skulle släppa fram en S och MP-regering.

Vad kan vi vänta oss av den pågående utredningen och vad har de för konsekvenser för alla som driver företag? I podden får du svar.

 

Ge oss ett omdöme, stjärnor eller följ oss i SPOTIFY, PODCASTER eller på SOUNDCLOUD

 

Taggar