För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

#Företagarpodden #186: Så ska arbetsrätten moderiniseras

Villkoren på arbetsmarknaden ska moderniseras och Företagarna sitter med i den utredning som ska ge de skarpa förslagen för ett bättre fungerande regelverk. Hur påverkar detta alla som driver företag?
Veckans gäst är Lise-Lotte Argulander, Företagarnas expert på arbetsrätt och arbetsmiljö. Hos Företagarna arbetar Lise-Lotte med rådgivning och med analys och opinionsbildningsfrågor inom arbetsrätt och arbetsmiljö. Hon är med i den utredningen som just ser över kommande lagförslag.


Företagarna har länge påtalat vikten av att modernisera arbetsrätten. Sedan 1990-talet skapas fyra av fem jobb i de små och medelstora företagen. I april tillsattes en utredning för att modernisera arbetsrätten. Den kom till som den del av den överenskommelse som Socialdemokraterna och Miljöpartiet slöt med Centerpartiet och Liberalerna – januariavtalet – för att de två senare skulle släppa fram en S och MP-regering.

Vad kan vi vänta oss av den pågående utredningen och vad har de för konsekvenser för alla som driver företag? I podden får du svar.

 

Ge oss ett omdöme, stjärnor eller följ oss på Spotify, Apple Podcasts eller Soundcloud

 

Taggar
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.