headphones newspaper video-player

#Företagarpodden #186: Så ska arbetsrätten moderiniseras

Villkoren på arbetsmarknaden ska moderniseras och Företagarna sitter med i den utredning som ska ge de skarpa förslagen för ett bättre fungerande regelverk. Hur påverkar detta alla som driver företag?
Veckans gäst är Lise-Lotte Argulander, Företagarnas expert på arbetsrätt och arbetsmiljö. Hos Företagarna arbetar Lise-Lotte med rådgivning och med analys och opinionsbildningsfrågor inom arbetsrätt och arbetsmiljö. Hon är med i den utredningen som just ser över kommande lagförslag.


Företagarna har länge påtalat vikten av att modernisera arbetsrätten. Sedan 1990-talet skapas fyra av fem jobb i de små och medelstora företagen. I april tillsattes en utredning för att modernisera arbetsrätten. Den kom till som den del av den överenskommelse som Socialdemokraterna och Miljöpartiet slöt med Centerpartiet och Liberalerna – januariavtalet – för att de två senare skulle släppa fram en S och MP-regering.

Vad kan vi vänta oss av den pågående utredningen och vad har de för konsekvenser för alla som driver företag? I podden får du svar.

 

Ge oss ett omdöme, stjärnor eller följ oss på Spotify, Apple Podcasts eller Soundcloud

 

Taggar
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans kan vi förändra

49 anledningar ...

... att bli medlem i Företagarna. Vi är stolta över att kunna visa upp allt du får.

Nätverk

Företagarnas nätverk bygger på kunskap och inspiration för att förbättra möjligheterna för dig som driver företag.