För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

#Företagarpodden #185: Platta till skatten?

Efter januariavtalet spås en ny skattereform finnas kring hörnet. Vad innebär det för alla Sveriges småföretagare? I veckans avsnitt blir det fullt fokus på skatter och skattepolitik.
Günther får sällskap i studion av Patrick Krassén, Företagarnas skattepolitiska expert. Han har tidigare arbetat som policyexpert på Svenskt Näringsliv, därtill är han utbildad jurist samt statsvetare med bakgrund som bland annat ledarskribent och politiskt sakkunnig på regeringskansliet. Han är även medförfattare till boken Platt skatt som gavs ut i början av sommaren.
 
 
Boken lyfter fram och argumenterar för att avskaffa hela den statliga inkomstskatten. I januariöverenskommelsen mellan Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet slår partierna fast att den översta delen av den, värnskatten, ska slopas 1 januari 2020 (förslaget är nu ute på remiss). Överenskommelsen innehåller även skrivningen att en omfattande skattereform ska genomföras i syfte att bland annat öka sysselsättningen och arbetande timmar samt leda till sänkt skatt på jobb och företagande. Lyssna nu!
 

 

Ge oss ett omdöme, stjärnor eller följ oss på Spotify, Apple Podcasts eller Soundcloud

 

Taggar
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.