headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd för företagare

#Företagarpodden #185: Platta till skatten?

Efter januariavtalet spås en ny skattereform finnas kring hörnet. Vad innebär det för alla Sveriges småföretagare? I veckans avsnitt blir det fullt fokus på skatter och skattepolitik.
Günther får sällskap i studion av Patrick Krassén, Företagarnas skattepolitiska expert. Han har tidigare arbetat som policyexpert på Svenskt Näringsliv, därtill är han utbildad jurist samt statsvetare med bakgrund som bland annat ledarskribent och politiskt sakkunnig på regeringskansliet. Han är även medförfattare till boken Platt skatt som gavs ut i början av sommaren.
 
 
Boken lyfter fram och argumenterar för att avskaffa hela den statliga inkomstskatten. I januariöverenskommelsen mellan Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet slår partierna fast att den översta delen av den, värnskatten, ska slopas 1 januari 2020 (förslaget är nu ute på remiss). Överenskommelsen innehåller även skrivningen att en omfattande skattereform ska genomföras i syfte att bland annat öka sysselsättningen och arbetande timmar samt leda till sänkt skatt på jobb och företagande. Lyssna nu!
 

 

Ge oss ett omdöme, stjärnor eller följ oss i SPOTIFY, PODCASTER eller på SOUNDCLOUD

 

Taggar
Riks Guide Skatter