För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Företagarpodden #149: Prisade företagartalanger tipsar

Under galan Årets Företagare i Sverige 2018 delades stipendiet #GeTillbaka ut av Företagarna tillsammans med Wasabi Web och SJ. Priset går till unga företagare som är förebilder och ambassadörer för ungt entreprenörskap och hållbarhet, har en långsiktig ambition med sitt engagemang och visar på ett gott ledarskap. I veckans avsnitt har vi glädjen att gästas av årets stipendiater – Heaven Bereket och Henning Gillberg.

Günther har hamnat i blåsväder i medierna. En intervju i Dagens Industri resulterade i en mindre lyckad rubriksättning. I podden berättar Günther och Julia hur du ska hantera ett mediedrev. Och är ”Grit” ett onödigt buzzword eller något att verkligen inspireras av?


Heaven Berek
et är grundare av The Bambino Project som började som ett projekt för att motverka rotaviruset i Etiopien och nu växt till en välgörenhetsorganisation som betalar alla hälsokostnader för över 1 400 barn i Ghana, Etiopien och Kenya. Målet med projektet är att kunna hjälpa en halv miljon barn.

Henning Gillberg är grundare av Repamera som lagar kläder & skor online – över hela Sverige. Projektet grundades januari 2017 och inledningsvis cyklade Henning Gillberg och hämtade kläder i Malmö som han sedan tog till lokala skräddare. Kunderna var nöjda och varumärket har växt till en nationell verksamhet. Han är även initiativtagare till projektet White Monday som visar upp alternativ till nykonsumtion.

I #Företagarpodden berättar de om motgångarna och framgången och om hur #GeTillbaka lett till nya affärer, vänskap och kontakter. Lyssna nu!

poddgaster149.jpg

Heaven Bereket, Julia Selander, Günther Mårder och Henning Gillberg i poddstudion.

Ge oss ett omdöme, stjärnor eller följ oss på Spotify, Apple Podcasts eller Soundcloud

 

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.