headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd för företagare

Hållbara företagartalanger prisade i #GeTillbaka

Under galan Årets Företagare i Sverige 2018 delades stipendiet #GeTillbaka ut till Heaven Bereket som genom sitt entreprenörskap finansierar sjukvården för 1 452 barn i Ghana, samt till Henning Gillberg som reparerar trasiga kläder.
Publicerad 20 okt 2018

The Bambino Project grundades av Heaven Bereket från Uppsala och började som ett projekt för att motverka rotaviruset i Etiopien och har nu växt till en välgörenhetsorganisation som betalar alla hälsokostnader för 1 453 barn i Ghana, Etiopien och Kenya.

Repamera lagar kläder & skor online – över hela Sverige. Projektet grundades januari 2017 och inledningsvis cyklade Henning Gillberg och hämtade kläder i Malmö som han sedan tog till lokala skräddare. Kunderna var nöjda och varumärket har växt till en nationell verksamhet. 1,5 år senare har Repamera haft över 1 200 kunder från hela Sverige, som lagat och sytt om sina kläder online – via postorder.

I juryn för #GeTillbaka satt Nils Engvall, initiativtagare till #GeTillbaka och delägare i Wasabi Web, Ishtar Touailat, innovationschef Tieto, Adrian Swartz, styrelseordförande Young Entrepreneurs of Sweden, Maria Mattsson Mähl, grundare Alpha CE, Erica Kronhöffer, hållbarhetschef SJ, Anders Wall, finansman, Johanna Blendow, Norrsken foundation och Günther Mårder, vd för Företagarna.

#GeTillbaka delas ut av Företagarna och Wasabi Web i samarbete med prispartnern SJ. Varje stipendiat mottager 25 000 kr vardera.

Läs mer på www.getillbaka.se

Fler nyheter från Företagarna

Tidningen Företagaren prisad

Företagarnas medlemstidning Tidningen Företagaren belönades med silver i Svenska Designpriset i kategorin personal- och medlemstidning.

Positivt att fler startar företag

Det är bra att fler startar företag, även om det delvis är en följd av den komplicerade ekonomiska situation vi befinner oss i, menar Företagarna.

Mer från hela Sverige


Krönikor


Coronakrisen