För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Så väljer du rätt bokföringsprogram

Innan du väljer ett bokföringsprogram finns det en del saker att tänka på.

Är bokföringsprogrammet enkelt att använda eller kräver det en grundlig utbildning?

Om du är nybörjare inom bokföringsprogram så kan det vara bra att välja ett enkelt program för att därefter kunna lära dig mer.

 

Har du planer på att växa bolaget?

Då är det bra att välja ett bokföringsprogram som företaget kan växa tillsammans med. Ofta finns det goda möjligheter att köpa till tilläggstjänster längst med företagets resa. Det är såklart bästa att kolla upp innan du bestämmer dig helt för vilket program ni du väljer. Allt för att du ska kunna vara framtidssäkrad.

 

Bokföringsprogram för enskild filma eller bokföringsprogram för aktiebolag?

Valet av bokföringsprogram styrs även vilken typ av bolag du har. Se till att undersöka både prissättning och innehåll i programmet så att du väljer en lösning som är anpassad för din typ av bolag.

 

Vilket är det bästa bokföringsprogrammet?

Det är beror helt på vilka krav du och företaget har på bokföringsprogrammet. Det bästa tipset är helt enkelt att läsa på ordentligt innan du fattar ditt beslut så att du väljer en lösning som passar för just ditt bolag.

 

Bokföringslagen reglerar vad och hur som ska bokföras

Bokföringslagen innehåller regler för vilka verksamheter som är skyldiga att bokföra. Den anger hur den löpande bokföringen ska gå till och hur den ska avslutas. Att vara bokföringsskyldig innebär att samtliga affärshändelser ska registreras på ett systematiskt sätt i grundbok och huvudbok och alla händelser ska ha verifikationer. I skyldigheten ingår även krav på att upprätta årsbokslut eller årsredovisning.   

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.