headphones newspaper video-player

Tidigare finalister Årets Unga

Finalister i Årets Unga Företagare 2017. Möt de unga talangfulla företagarna som tävlade om utmärkelsen Årets Unga Företagare 2017.

Joachim Lindström och Filip Ummer

VINNARE 2017:

Joachim Lindström & Filip Ummer

Ideal of Sweden AB, Norrköping

Motivering: De har skapat en ledande e-handel för snyggt designade mobilskal, fodral & mobilplånböcker som kombinerar mode med funktion. Med ett ledarskap och en drivkraft utöver det vanliga har de skapat en svensk exportsuccé på väg att bli ett miljardbolag.

 

ÖVRIGA NOMINERADE:

Robert Topala

Robtop Games AB, Stockholm

Motivering: I ett lummigt bostadsområde i Upplands Väsby finns Sveriges mest framgångsrika spelföretag. Han är en självlärd talang som i en modern bransch har byggt sitt företag från grunden. Ett tidigare hobbyprojekt som har idag en vinstmarginal de flesta bara vågar drömma om. En framgångsrik och ödmjuk entreprenör som blivit en förebild för många unga.

Catrine Sageryd

Mekina AB

Motivering: Med stor nyfikenhet och smittande glädje går denna entreprenör före och visar vägen. Hon ger sina kunder helhetslösningar för service av maskinbestånd och maskintillbehör. Genom att inspirera, utmana och utveckla en bransch som knappast var ett självklart val arbetar hon för att revolutionera logistiken inom digital service med service och verkstad under samma tak.

Robert Moldén

Nema Problema AB, Stockholm

Motivering: Denna företagare en unik förmåga att kombinera lönsamma affärer med samhällsnytta. Genom att köpa och sälja bilar har företagaren omsatt stora belopp. Idag går stora delar av omsättningen till ideell välgörenhet i Ghana samt integrationsarbete för att lotsa nyanlända in på arbetsmarknaden. En sann inspiratör som visar på det stora värdet som skapas när människor möts.

Filip Stamenkovic

Lestra Entreprenader Stockholm AB, Stockholm

Motivering: En visionär entreprenör, med en enorm drivkraft och ett brinnande engagemang. På god väg mot målsättningen att bli Stockholms ledande anläggningsföretag. Han bidrar även till att integrera nyanlända i det svenska samhället genom att erbjuda heltidsanställningar och en snabbare språkutveckling. www.lestra.nu