För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter
Pernilla Norlin
Samhällspolitisk chef
Telefonnummer: 08-406 17 21

Pernilla Norlin, samhällspolitisk chef

Pernilla Norlin är Företagarnas samhällspolitiska chef och leder avdelningen Analys & opinion.

Bakgrund

Pernilla har många års erfarenhet av policy- och påverkansarbete i skärningen mellan akademi, näringsliv och samhälle. Hon har haft tre chefspositioner de senaste åren: chef Analys & Påverkan på Sveriges Ingenjörer, vice vd och kommunikationschef på Entreprenörskapsforum, och biträdande kanslichef på Globaliseringsrådet. Hon har en magisterexamen i statskunskap från Uppsala universitet.

Tre frågor till Pernilla

Vilken fråga är absolut viktigast för våra medlemmar just nu?

Just nu är det förstås att företagen lider av de höga elpriserna och inväntar besked om återbetalning av flaskhalsavgifterna där pengarna tycks dröja. Sedan ser vi att många företag räknar med bistrare tider under 2023. Vart femte företag förväntar en minskad omsättning under det kommande halvåret enligt vår undersökning Småföretagen och konjunkturläget. Samtidigt ser företagare möjligheter där andra ser problem. Sveriges småföretagare är också landets motor, de är jobbskapare och välfärdsskapare. För oss är det därför viktigt att stödja dem på deras viktigaste problemområden. Vårt fokus ligger därför på skatter, regelbörda och kompetensförsörjning.

Vad driver dig i ditt påverkansarbete?

Själva grundidén med entreprenörskap, att kunna förverkliga en dröm. Gärna genom att ta en attraktiv idé till marknaden som sedan gör nytta i samhället. Att få jobba med att bidra till detta stimulerar mig. Fler företagsamma människor behöver få än bättre förutsättningar att kunna lösa dagens och framtidens problem. På Analys & opinion handlar det om att utifrån skarpa analyser och hårda fakta bidra till ett bättre företagsklimat i Sverige.

Företagare du inspireras av och varför?

Det finns så många att inspireras av så det är svårt att peka ut en. Men varför inte lyfta fram de entreprenörskvinnor och förebilder som finns i Nätverket 17. Det finns förstås fler företagarstjärnor att inspireras av, bland annat här: Om Jobbskaparna (Företagarna). 

 

Mer från Pernilla Norlin

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.