För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

De kan bli Årets Företagare i Dalarna 2022

Publicerad 24 aug 2022
Nu står det klart vilka lokala entreprenörer som ska göra upp om titeln Årets Företagare i Dalarna 2022.

I regionsfinalen som äger rum onsdag den 31 augusti får vi veta vem som kommer att representera Dalarna i Sverigefinalen av Årets Företagare 2022  i Stockholm den 14 oktober. I Hedemora var det Isak och Natalia Martinsson på Killmonday Games som korades. I Borlänge var det entreprenörsparet Erika och Olle Hellman som tillsammans äger och driver det snabbväxande IT-företaget Hellman Dynamic AB som fick ta emot priset. 

I Avesta var det Marie-Louise Albertsson och Marcus Carlsson som tillsammans äger Avestahälsan och Årets Företagare i Leksand blev Jonas Schenkel som äger och driver Siljansnäs Hotell AB.  

I Mora var det eventduon Örjan och Mikael Eriksson som äger och driver Amtech Nordic AB som korades till vinnare. 

Nagla Negm El Din som driver Shamsen Omsorg AB korades till Årets Företagare i Gagnef och i Falun var det familjeföretagarna Ulrika Erickson och Elina Erikssonsom tillsammans äger och driver inredningsbutiken Affair, som fick ta emot priset. 

Vinnarna i Årets Företagare Älvdalen blev Leif Johansson, Hans-Erik Wallin och Jon Hedlund som tillsammans driver Älvdalensfrakt AB.

Företagaren Johan Smids som äger och driver Orsa Kvarn blev vinnaren i Orsa. I Ludvika fick entreprenörsparet Erika och Mathias Enghsom tillsammans äger och driver det snabbväxande företaget Mathias Engh Mek AB ta emot priset. 

I Vansbro var det Helena Hedström som fick motta priset Årets Företagare 2022 och årets vinnare i Rättvik 2022 blev Conny Gesar som driver Rättvik Event AB.

Vinnare av Årets Företagare i Malung-Lima-Sälen blev entreprenörsduon Jenny Persson och Josef Hagström som driver populära gymanläggningen Träning i Malung.  I Säter var årets vinnare matentreprenören Elin Eriksson på Matses Mat. 

Årets Företagare är organisationen Företagarnas mest prestigefyllda prisutdelning. Utmärkelsen har en lång historia och delas ut på lokal, regional och nationell nivå. Alla kandidater granskas noga och vår samarbetspartner UC kontrollerar att de mätbara kriterierna är uppfyllda.

De lokala vinnarna går vidare till en regionfinal vars vinnare utses vid olika tillfällen under ett års tid, mellan höst till nästa höst. De i sin tur tävlar om att bli Årets Företagare i Sverige på galan som äger rum i Stockholm i Blå Huset. 

Fler nyheter från Företagarna