För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Butiksägare korad till Årets Företagare i Vansbro 2022

Publicerad 20 maj 2022
Stort grattis till Helena Hedström som nu kan titulera sig som Årets Företagare i Vansbro 2022.
Årets Företagare i Vansbro blev Helena Hedstöm på Kox In. Foto: Sofie Enander

Helena Hedström blev den 12 maj korad till Årets Företagare i Vansbro 2022. Det skedde under ett Näringslivsforumevent som besöktes av närmare 50 representanter från näringsliv, politik och kommun. På plats var bland Företagarna i Vansbro för att dela ut det eftertraktade priset.

- Det har varit jättekul att följa Helenas resa och utveckling, säger Företagarnas ordförande Cayenne Cranning

Helena tog över den populära Vansbrobutiken Kox In efter sin mor som startade upp den redan 2004. Idag håller de till i ett vackert gammalt mejeri mitt i byn och där de beskriver på sin hemsida att ”Butiken finns på samma ställe som våra hjärtan, i Vansbro".

- Vi vill tacka så hjärtligt för den fina utmärkelsen, säger Helena Hedström efter att ha mottagit priset. 

Inne på Kox In finns det att shoppa både inredning och barnkläder i en unik butiksmiljö. Till Siljannews berättar Helena att hon har en medveten satsning på kvalitet och lokalt.

- Utmärkelsen delar jahg helt klart med min personal, säger Helena till tidningen. 


Från vänster: Företagarnas ordförande Cayenne Cranning, Årets Företagare Helena Hedström och Oskar Lundgren, Näringslivschef Vansbro kommun. Foto: Sofie Enander.

Om Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Taggar
Fler nyheter från Företagarna