För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Företagarna Orsas härliga sommarfest - Johan Smids blev Årets Företagare

Publicerad 20 jun 2022
Företagarna Orsa ordnade sommarfest för sina kommunens företagare och delade ut fina företagarpriser.

Det blev en lyckad festkväll när Företagarna i Orsa under fredagen ställde till med en riktig sommarfest för att hylla företagarandan i kommunen. Närmare 80 gäster var på plats under kvällen som präglades av firande. Bland annat utsågs Årets Företagare som i år gick till Orsabon Johan Smids som äger och driver Orsa Kvarn. Han kommer nu att göra upp i regionsfinalen som äger rum senare i sommar, på plats var föreningens ordförande Ola Granholm som delade ut priset.

- Företagandet i Orsa har medvind. De senaste tio åren har sysselsättningen i de privata företagen i Orsa ökat med nästan 500 personer, säger Ola Granholm enligt Siljannews.

Vinnarmotiveringen lydde:

Med ett stort hjärta, kreativitet och superbra service har Johan och hans tjänstvilliga medarbetare byggt upp ett eget litet Granngården på Born. Fast mysigare och mer personligt. Johan ger trygghet och extra händer till Orsas äldre och fixar det mesta som djur- och trädgårdsägare behöver. Servicen är alltid förstklassig och Johan utökar sortimentet av varor och tjänster i takt med kundernas önskemål/behov. Han skapar jobb för unga och är engagerad i Orsas utveckling. Johan gör vardagen lättare och roligare för oss och är ett viktigt och starkt kugghjul i motorn som får Orsa kommun att snurra. Ett kanonföretag och en kanonkille som är väl värd utmärkelsen Årets Företagare i Orsa 2022!
 
Johan Smids fick flest röster av både juryn och folket i omröstningen. Men enligt Ola Granholm så är alla kommunens företagare hjältar:
 
- Både de fantastiska företagare som står här på scenen med blommor och alla de företagare som nominerades av Orsaborna. Och förstås alla andra som driver företag i Orsa som bidrar med skatteintäkter och till en stark och attraktiv kommun, säger han. 
 
 
Under kvällen spelades det ljuv musik och bjöds på både mat, dans och quiz. Flera av Orsas företagare fick komma upp på scenen för att ta emot priser. Isak Lysfoss på Lysfoss Advertising AB utsågs till Årets Nyföretagare och Nils Österström som driver Tebrito AB utsågs till Årets Nytänkare. Alla vinnare fick motta buketter och publikens härliga jubel. 
 

Om Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Fler nyheter från Företagarna