podcast news play företagaren I media förmån faq

Prisregn under Ludvikas företagsgala - De blev Årets Företagare 2022

Årets Företagare i Ludvika 2022 har utsetts!
Publicerad 16 maj 2022

Varje år delas det prestigefyllda priset Årets Företagare ut. I oktober kommer de vinnare som har tagit sig först till vinsten i sin kommun och vidare till regionsfinalen göra upp i Sverigefinalen. I år blev det entreprenörsparet Erika och Mathias Engh, som tillsammans äger och driver det snabbväxande företaget Mathias Engh Mek AB, som fick ta emot priset under lördagens Företagsgala inne på Folkets hus i Ludvika. 

- Vi hade inte väntat oss detta så det känns fantastiskt roligt, säger de till DT.se.

Vinnarmotivering:

Mathias Engh startade 2010 sitt företag Engh Mek som i dag har cirka 40 fast anställda och cirka 10 inhyrda. Under 2021 flyttade man in i nya toppmoderna lokaler. Verksamheten är inriktad på förebyggande underhåll, svetsning, service och reparationer mot stora kunder som SSAB, Metso-Outotec, Hitachi, ABB, Marabou, Spendrups med flera. Med de flesta avtalen krävs att man är kvalitets- och miljöcertifierade. Man satsar ständigt på utbildning av sin personal och man har utvecklat en app för bland annat. tidsredovisning, affärssystem och riskanalyser vilket enkelt möjliggör löpande statistik.

Men det var inte bara Årets Företagare som delades ut under kvällen utan en rad andra priser haglade över kommunens många företagare. Årets butik gick till Life-butiken som drivs av Sussi och Johanna SakofallMagnus och Sofie Pepulis, Ludvika Stadshotell, fick ta emot Årets prestation. tidigare under kvällen korade man även Årets nya företag som gick till Lotta Lundgren, Easy Living Lägenhetshotel. Årets hederspris fick den unge bostadsbyggaren Tom Sakofall ta emot och Årets digitala förebild gick till Kurts Husvagnar. Kvällens gala arrangerades av Företagarna Ludvika tillsammans med Unika Ludvika och Ludvika kommun. 

Om Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Fler nyheter från Företagarna

Ovärdigt pensionsdrama

Företagarna oroas över att partierna ägnar sig åt en budstrid som äventyrar hela pensionssystemet, i stället för att agera långsiktigt och principfast.

Företagarnyheter från hela Sverige


Lyssna på Företagarpodden

Krönikor från våra politiska experter

Möt tre av Sveriges 500 000 jobbskapare

Företagarna Granskar

Granskning: Regelbörda

Det borde vara lätt att göra rätt men regelbördan är fortfarande en av de största utmaningarna för landets företagare. Hotellägare Thérèse Liljeqvist en av dem.