För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Årets Företagare i Borlänge utsedda!

Publicerad 16 maj 2022
Vinnarna av Årets Företagare i Borlänge 2022 har blivit korade!

Varje år delas det prestigefyllda priset Årets Företagare ut. I oktober kommer de vinnare som har tagit sig först till vinsten i sin kommun och vidare till regionsfinalen göra upp i Sverigefinalen. I år blev det entreprenörsparet Erika och Olle Hellman som tillsammans äger och driver det snabbväxande IT-företaget Hellman Dynamic AB som fick ta emot priset under ett näringslivsevent inne på Borlänge Padelcenter. 

Det bjöds på god mat från Tondo Gourmetpizza samtidigt som besökarna fick chansen att mingla runt och nätverka i padelhallens lokaler. På plats var bland andra Högskolan Dalarna och berättade om Nya Campus i Borlänge. Under evenemanget tilldelades även priset Årets Nyföretagare ut och det var Niklas Kvarnström och Niclas Stålhandske som tillsammans driver Min Matbutik. 

- Vi lyfter på hatten och tackar som ödmjukast er alla som stöttar den annorlunda, den gästnära, den familjeägda, den lokala matbutik som ALLTID har dig som gäst i centrum, skriver duon på sin Facebooksida. 

Om Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Fler nyheter från Företagarna