För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Härliga prisregnet under företagargalan i Säter - de blev årets vinnare

Publicerad 8 jun 2022
Nu har Årets Företagare och Årets Unga Företagare i Säter korats!
Alexander Eriksson blev Årets Unga Företagare och Elin Eriksson blev Årets Företagare i Säter.

Priser haglade över företagarna inne på Skedvi Bröds restaurang när Företagarna Säter tillsammans med Säters kommun delade ut priser under den årliga företagargalan. Det blev utdelning av Årets Företagare under galan, som gästades av närmare 70 spända och festglada entreprenörer, och vinnaren i år blev Elin Eriksson på Matses Mat.

- Det var ett självklart val för oss för att understryka lantbrukarens roll som företagare och matproducent. Vi behöver prata mer om Sveriges självhushållningsgrad och lokal mat, detta är vårt sätt att visa uppskattning, skriver Företagarna Säter på sin Facebook. 

Man dealde även ut priset Årets Unga Företagare som i år gick till entreprenören Alexander Eriksson som äger och driver Snickarna i Säter.
Utöver det fick Fredrik Ericsson på Mitt Dala Bygg priset Årets Nyföretagare.
 
 
Kollegorna Amanda Östberg och Jane Näslund Nygren från Janes underkläder fick pris för Årets Värdskap.
 
 
Slutligen fick representanten för Lidéns Möbler, Johan Broberg ta emot priset Årets Säterambassadör. Sammanlagt var det hela 15 värdiga företagare som hade nominerades till kvällens fartfyllda gala. 
 
 
Kvällen bjöd även på musik quiz och livemusik som utmynnade i röj på dansgolvet. På plats var styrelsen från Företagarna Säter, bland annat ordförande Anna-Maria Nordström som varit med och arrangerat eventet samt även representanter från Säters kommun, Södra Dalarnas Sparbank, Hedemora Bilforum AB och Ford Motor Company. 
 

Om Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Fler nyheter från Företagarna