För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Mor och dotter korades till Årets Företagare i Falun 2022

Publicerad 16 maj 2022
Årets Företagare i Falun 2022 har utsetts!

Varje år delas det prestigefyllda priset Årets Företagare ut. I oktober kommer de vinnare som har tagit sig först till vinsten i sin kommun och vidare till regionsfinalen göra upp i Sverigefinalen. I år blev det familjeföretagarna Ulrika Erickson och Elina Eriksson, som tillsammans äger och driver den populära inredningsbutiken Affair, som fick ta emot priset av Företagarna i Faluns ordförande Jonas Grenfeldt under årets företagarfest inne på Dalasalen. 

- Igår vann vi årets företagare! Vi är så galet stolta och lyckliga! Och framförallt tacksamma för alla er som stöttar och tror på oss! Utan er hade vi inte klarat det! Ni är bäst! Tack! Skriver mor och dotter på butikens officiella Facebooksida. 

Ställde om under pandemin

Ulrika och Elina startade upp verksamheten precis när pandemin slog till som hårdast 2019. I dag har de växt och byggt ut med över 100 kvadratmeter och är numera både en fysisk och digital butik. Entreprenörsduon lyckades, tack vare sin otroliga företagsanda, vända på en negativ situation och få verksamheten att växa och blomstra:

- Ett familjeföretag som trotsade pandemin och ställde om till att sälja digitalt. Som butiksägare bidrar de till en levande stad, och sann nära service till sina kunder. De är förebilder, säger Jonas Grenfeldt. 

Om Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

Fler nyheter från Företagarna