För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Nyheter

Lyckad företagsdag i Rättvik - Valdebatt och prisregn

Publicerad 6 maj 2022
Det blev en supertorsdag för näringslivet i Rättvik.

Det var under torsdagen som Företagarna i Rättvik arrangerade en heldag för näringslivet. Föreningen bjöd på politikerdebatt som inleddes med en genomgång av Företagarnas rapport Företagarfakta 2022. Företagarnas statistiker Martin Daniels var på plats och berättade om företagsamheten i kommunen och att det är de små företagen som står för hela 97,5 procent av jobben i Rättvik. Debatten modererades av Företagarnas projektledare för lokal opinionsbildning Marcus Larsson och i panelen satt Ulf Lind (KD), Ulrica Momqvist (C), Fredrik Ollén (M) samt Maud Hemberg.  

Lunchdebatt med kommunens politiker med lokalt företagsklimat i fokus

Efter valdebatten bjöds det på en näringsrik tårta följt av ett företagsbesök inne på nya Co.Station som är ett innovativt och inspirerande företagshotell. Det blev även en konstrunda inne på Station grön som även bjöd dagens deltagare på en välsmakande lunchmacka.

Årets Företagare korades

På kvällen bjöds det in till en liten intim företagsgala där alla bjöds på bubbel och en trerätters middag på Hotell Lerdalshöjden. Priser delades ut till bygdens välfärdsskapare och Årets Företagare korades. Årets vinnare 2022 blev Conny Gesar som driver Rättvik Event AB.

- Jag vill verkligen tacka för det här fina priset och för alla inspirerande entreprenörer i Rättvik, sa han efter att ha mottagit det prestigefyllda priset som delades ut av Företagarnas ordförande Ulrica Björklund tillsammans med ledmoten Malin Wiknander. 

_________________________________________________________________________

Årets Företagare utses av organisationen Företagarna på lokal, regional och nationell nivå. De lokala vinnarna går vidare till en regional final. Vinnaren där fortsätter sedan till den nationella finalen som äger rum i Stockholms stadshus.
 
Fler nyheter från Företagarna