headphones newspaper video-player

Möt medlem: Lars-Åke Tedebo

Bristen på parkeringsplatser är ett problem för företagare lokalt där Lars-Åke Tedebo driver sitt företag Projektor System AB. Företagarna i Botkyrka-Salem har intervjuat en av sina medlemmar!

Vem är du och vad gör ditt företag?

Lars Åke Tegebo

- Jag kommer egentligen från Södertälje, men bor numera i Uttran. Företaget arbetar huvudsakligen med elektronik som används i konferensrum, med fokus på projektorer av olika slag. Under årens lopp har produktsortimentet utvidgats till olika typer av skärmar för professionellt bruk och all annan teknik som behövs för att få ett fungerade konferensrum.

- Som nyhet kan jag nämna videokonferenssystemet ”Blue Planet”, som ansluts till alla dagens videokonferensplattformar och mobiler. Det förenklar konferenssystemet i sin helhet och utöver att bidra till ett strulfritt konfererande, får kunden en snyggare och mer praktisk lösning.

- En annan produktlinje som ökar starkt är ett elektroniskt system för bokning av mötes- och konferensrum. Vårt egenutvecklade ”Visneto” består av en programvara och Android-baserade skärmar samt rostfritt chassi som monteras vid mötesrumsdörren. Systemet kopplas till Outlook- eller Googlekalender.

- Skärmarna kan snart ges alla möjliga utseenden och hantera all världens språk, inklusive dialekter som är vanligt i större länder. Det må låta som ett ”enkelt” system, men vi har lagt ned över ett år med ytterst väl kvalificerade programmerare för att få det att fungera helt enligt våra intentioner.

 - En avgrening av bokningssystemet har lett till att vi arbetar med elektroniska informationstavlor, det vill säga elektroniska skärmar i olika storlek där man kan visa filmsnuttar, reklambudskap eller bara vanliga informationsmeddelanden.
Vi levererar även hembioprojektorer till handlare runt om i Sverige, men även till mer kända företag som Elgiganten, NetOnNet och Dustin m.m.

Hur många är ni i företaget och hur mycket säljer ni för?


- Vi är nio personer och säljer för ca 60 miljoner i år.

Varför är du medlem i Företagarna?


- Centralt från Företagarna har jag fått hjälp i en mindre juridisk fråga. Jag är medlem i Företagarna och i Salemsföretagarna.

Hur ser du på regelverket och avgifterna kring anställd personal?


-Alla, även företagare, inser att vi måste betala skatter och avgifter för att samhället som sådant skall fungera. Jag har inga egna direkta uppfattningar i frågan, men beloppen som betalas måste vara rimliga så att de inte blir kontraproduktiva.

Hur fungerar samarbetet med kommunen om t.ex. tillstånd, bygglov, kommunikationer,
trafik, parkering o s v?


-Jag har inte så mycket kontakter med kommunen, vi har ingen verksamhet som omfattas av den kommunala tillsynen. Det är nog bara parkeringsfrågan, som jag i nära framtid kommer att diskutera med kommunen, som direkt har anknytning till andra företag och anställda här i Salem /Rönninge. Det är faktiskt så att bristen på parkeringsplatser är det största hindret, för oss företagare på Förrådsvägen, att kunna anordna fler arbetsplatser.”

Av Christian Guldberg

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap
VÄLJ MEDLEMSKAP, ANGE POSTNUMMER OCH ANTAL ANSTÄLLDA OCH SE ÅRSKOSTNAD