För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Mer nyheter om och för företagare - klicka här!

Företagarpodden #291: Företagaren som blev minister

Hur ska vi få bukt med de skenade el-priserna? Vad krävs för att företagare ska lyckas med den gröna omställningen? Och hur är det att som företagare engagera sig politiskt? Det och mycket mer ska vi ta reda på i veckans avsnitt av Företagarpodden.
Khashayar Farmanbar gästar Företagarpodden..

För andra gången i Företagarpoddens historia välkomnar vi en minister till studion när Günther Mårder får besök av Khashayar Farmanbar, som sedan den 30 november 2021 är energi- och digitaliseringsminister i Magdalena Anderssons regering. Under tio år drev han IT-bolaget Agency 9 i Luleå och var 2013–21 oppositionspolitiker i Nacka kommun. Somliga kanske även känner igen honom som vigselförrättare i tv.


Ingen har väl undkommit stigande el-räkningar den senaste tiden samtidigt som företagares elförbrukning stiger kraftigt när omställningen till fossilfria bränslen tar fart. Vilka möjligheter och utmaningar skapar detta? Och hur kan företagare leda utvecklingen åt rätt håll?

Khashayar Farmanbar berättar även om nakenchocken när han kom till Sverige från Iran. Och Günther tvingas be om ursäkt. Lyssna nu!

Lyssna på podden i Spotify, Apple Podcasts eller titta på inspelningen i Företagarnas Youtube-kanal!

Ge oss ett omdöme, stjärnor eller följ oss på Spotify, Apple Podcasts eller Soundcloud

 

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.