För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Företagarna Digitala Mötesrum v. 10

Tema: Konflikten i Ukraina, hur påverkas du som företagare av sanktionerna samt förbättrad beredskap med digitalisering.

Den här veckan fortsätter i det dystra temat av effekter som påverkar dig som företagare utifrån konflikten i Ukraina. Vi har med oss Kommerskollegium som ger oss deras bild av situationen utifrån ett handels och företagarperspektiv i spåren av sanktioner som har införts. Som vanligt finns det möjlighet att ställa frågor och föra dialog kring ämnet. 

Utöver det har vi med oss Ulrik Sturk har jobbat i stora globala bolag så som Electrolux, IBM och Accenture, i vilka han haft både specialist och chefsroller. 2016 startade han sitt egna bolag Actensa. I vilket han hjälper sina kunder att minska affärsrisker genom att använda teknik, styrmodeller, kunskap för att på så sätt vara väl förberedda för att hantera cyberkriser

Michael Koch, Kommerskollegium
Kommerskollegium är Sveriges myndighet för utrikeshandel, EU:s inre marknad och handelspolitik. Deras främsta uppgift är att på olika sätt förbättra möjligheterna för internationell handel. De arbetar för en fri och öppen handel med klara spelregler. Deras arbete ska leda till att EU:s inre marknad fungerar väl – med fri rörlighet för varor, tjänster, personer och kapital. De jobbar också mot ett starkt handelssystem som kännetecknas av frihandel.

Ulrik Sturk,  Actensa

Ulrik är en utflyttad Tornedaling född och uppvuxen i Korpilombolo. Vägen till Stockholm och KTH gick genom hans intresse för teknik och konstruktion av “leksaker” så som flyg, bilar, båtar och framförallt tåg , men karriären har inte riktigt tagit de vägarna. I stället har han jobbat i stora globala bolag så som Electrolux, IBM och Accenture, i vilka han haft både specialist och chefsroller. 2016 startade han sitt eget bolag Actensa, i vilket han hjälper sina kunder att minska affärsrisker genom att använda teknik, styrmodeller, kunskap för att på så sätt vara väl förberedda för att hantera cyberkriser.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.