För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

LIVE: Brott mot företagare

1 av 3 företagare har utsatts för brott. Detta avsnitt målar upp ett allvarligt läge men ser också på lösningar tillsammans med juridiken, polisen och företagare som befinner sig mitt i denna verklighet.

"Det är bluffakuror, inbrott och skadegörelse. Det är brott som sällan leder till nyhetsflashar och pushnotiser.

Det är vardagsbrott, mängdbrott som drabbar våra medlemmar och företagare över hela landet. Men det är också riktigt grova brott, som våld, rån och hot."

Günther Mårder gästas av Företagarnas expert på brott mot företagare, Pontus Lindström som ger en bild över hur detta slår mot företag och vilka insatser som behövs göras för att förbättra läget.  Över 13 procent av brottsutsatta företagare har funderat på att lägga ner verksamheten på grund av kriminaliteten.

Företagarna Aleksandar Kunovac, och Josefin Nordvall berättar om hur deras olika företag direkt respektive indirekt drabbats av rån och stölder.

Dessutom berättar jurist och fd. åklagare  Marie Wallin om vilka rättigheter du som företagare har om du utsatts för kriminalitet och vad du ska tänka på vid anmälan för att polisen ska ha möjlighet att ta just ditt ärende så långt som möjligt.

Lotta Mauritzon från Polismyndighetens bedrägericentrum medverkar också och ger kunskap samt tips bland annat kring vilket brott som är extra viktigt att se upp med just nu.

Nyttja din röst i panelen

Pontus Lindström uppmanar också i programmet att du som medlem i Företagarna kommer ihåg att anmäla dig till panelen där du har möjlighet att bidra till statistiken, våra rapporter och påverkansarbete. 

Som medlem ingår det att du har en röst i panelen men du behöver aktivt anmäla dig för att få inbjudningar till våra undersökningar.

Läs mer om panelen här

Inspelat 13 november 2020. Se hela sändningen här ovanför texten.

Taggar
Riks
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.