För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Trygghetsraketen för kvinnor som driver företag

17 apr 2024, 11:30-13:15
Plats: Studieförbundet Vuxenskolan, Limstagatan 9, Kramfors
Under tre kortare träffar får du som företagare chansen att lära dig grunderna för hur du kan trygga din ekonomi, din familj och ditt företag på bästa sätt genom att vara rätt försäkrad och ha dina papper i ordning.

Under träffarna finns självklart utrymme för frågor och det kommer även finnas möjlighet att boka tid för individuell rådgivning för den som behöver.

Fika/lunch kommer finnas till självkostnadspris.

Träff 1 – Onsdag 28 februari, klockan 18.15-20.00

Anställd vs. Företagare – vilka är skillnaderna för pension och personförsäkring?
Vad är viktigt för mig att tänka på som företagare? Peter Byström, erfaren Tjänstepensionsrådgivare på Handelsbanken hjälper dig att få koll på skillnaden i din egen trygghet när du gått från att vara anställd med kollektivavtal till att vara egen företagare. Peter berättar även om de ekonomiska möjligheter som öppnar sig när du är företagare och hur du tar tillvara dem på bästa sätt.

Träff 2 – Tisdag 26 mars, klockan 07.30 – 9.15

Hur lägger du försäkringspusslet för din verksamhet?
Ingen verksamhet är den andra lik, vissa försäkringar behöver alla företagare oavsett bransch, andra är helt verksamhetsanpassade. Varför ska man ens ha en företagsförsäkring? Har du rätt försäkringsskydd för ditt företag och vad
händer om det blir förändringar i verksamheten? Anna Hassel från Dina Försäkringar berättar mer om hur du kan skydda ditt företag på bästa sätt oavsett om det brinner, du hamnar i rättstvist, blir utsatt för dataintrång eller andra tråkigheter.

Träff 3 – Onsdag 17 April, klockan 11.30 – 13.15

Vi påverkas varje dag av lagar och förordningar i samhället, som företagare blir det lite mer att tänka på jämfört med att vara anställd. Hur ska du tänka kring företaget och familjen? Moa Lundin och hennes kollegor från Nylanders Juridik reder ut begrepp som till exempel testamente, äktenskapsförord, aktieägaravtal och allmän avtalsrätt för företagets verksamhet.

Plats & Anmälan

Var: Studieförbundet Vuxenskolan, Limstagatan 9, Kramfors
Anmälan: Du anmäler dig via DENNA LÄNK

Frågor eller funderingar? Kontakta Studieförbundet Vuxenskolan på: vasternorrland@sv.se

Varmt välkommen!

Arrangörer:

Studieförbundet Vuxenskolan, Futura Kramfors, Företagarna Kramfors, Nylanders Juridik AB, Dina Försäkringar och Handelsbanken

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.