För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på ikonen nere till höger.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Mer nyheter om och för företagare - klicka här!

Företagslunch hos Safetrack Baavhammar AB i Staffanstorp

3 apr 2024, 11:45-13:15
Plats: Safetrack Baavhammar AB, Möllebergavägen 339-24, 245 93 Staffanstorp
Tema - Styrelsens och VD:s ansvar i aktiebolag

Välkommen på Företagslunch hos Safetrack i Staffanstorp.

Safetrack Baavhammarär värdsledande tillverkare och distributör av elektriska kabelanslutningssystem till kunder över hela världen. Företaget förser järnvägs- och byggbranschen med maskiner, verktyg , mätinstrument m.m.

Företaget är också specialiserade på aretstält, belysning och skyddsutrustning/säkerhetsmaterial för polis/räddning och anläggning.

Vi får lyssna till Johan Båvhammar, VD för Safetrack.

Under lunchen kommer vi också att få lyssna till Louise Björneman, advokat och grundare av Björneman Advokat AB. Ämnet som hon kommer att belysa är styrelsens och VD:ns ansvar i aktiebolaget.

Styrelsen svarar bland annat övergripande för aktiebolagets organisation och förvaltningen av dess angelägenheter. Har styrelsen utsett en VD, ligger det på denne att exempelvis sköta den löpande förvaltningen. Under föreläsningen kommer Louise kortfattat beskriva vad det innebär att åta sig uppdrag som styrelseledamot respektive VD. Hon guidar oss i ansvarsregler och rättspraxis, samt vad som kan vara nyttigt att tänka på vid tillträde i de olika bolagsrollerna.

Louise har under många år tillhandahållit affärsjuridisk rådgivning till bolag både i nationella och internationella kontexter. Bland hennes verksamhetsområden ingår bland annat rådgivning avseende aktiebolagsrättsliga frågor, och hon vägleder på daglig basis i allt som rör aktiebolagslagens bestämmelser och angelägenheter.

 

Fokus för luncherna ligger alltid på nätverket; lär känna andra företagare och utöka ditt kontaktnät. Du vet aldrig vad en nyvunnen kontakt kan betyda för framtiden.

Det bjuds på lunch från Kniv & Gaffel.

Luncherna brukar vara välbesökta så missa inte att anmäla dig.

OBS! Tiden är 11:45  - 13:15.

Du är hjärtligt välkommen att ta med dig en gäst; företagare behöver inte vara medlemmar för att delta på våra aktiviteter. Lunchen bjuder vi på!

Anmälan är bindande innebärande att om du inte avanmält dig och inte dyker upp debiteras en no-show-avgift på 395 kr.

Företagarna Öresund önskar dig  VARMT VÄLKOMMEN!

 

 

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.