För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Show me the money! Vägen till framgång genom riskkapital

Oavsett om du vill finansiera ditt tillväxtbolag eller realisera en produktidé så behöver du kapital. Ett alternativ kan då vara att ta in riskkapital från investerare. Men hur går det till i praktiken? Hur får man en investerare intresserad? Hur värderar man något som ännu inte finns? Vilka möjligheter finns, och vilka fallgropar ska man undvika? Lyssna på när Günther samtalar med Jesper och Eva om dessa frågor.

 Jesper Johansson är VD och grundare av streamingtjänsten VOYD som gör det möjligt för vem som helst att på ett enkelt sätt ta betalt för videoinnehåll. Jesper är serieentreprenör och har genomfört flera framgångsrika investeringsrundor genom åren och tagit in över 30 miljoner kronor i riskkapital. Hör honom berätta om VOYDs resa ur ett investeringsperspektiv och de erfarenheter han tagit med sig.

Eva Nordlander är fondansvarig och VD för Almi Invest Mitt. Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups och investerar i hela landet via åtta regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Eva har arbetat med riskkapital i 15 år och investerat i ett 50-tal företag i både tidig fas och expansion, varav VOYD är ett av dom. 

Günther Mårder är vd på Företagarna sedan 2015. Han har tidigare arbetat som sparekonom på Nordnet Bank samt varit vd för Aktiespararna. Günther har investerat i flera onoterade bolag och är även aktiv i den noterade miljön.

När: 25 maj klockan 10.00-11.00

OBS! Anmälan är stängd, vill du vara med? Skicka ett mail till anette.andersson@foretagarna.se

 

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.