För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter
Lise-Lotte Argulander
Expert arbetsrätt och arbetsmiljö
Telefonnummer: 08 - 406 17 39

Lise-Lotte Argulander, expert arbetsrätt och arbetsmiljö

Lise-Lotte Argulander är Företagarnas expert på arbetsrätt och arbetsmiljö.
Lise-Lotte Argulander, Företagarna

Aktuella frågor på mitt område

LAS-utredningen – sitter med i utredningen och diskuterar hur en modernare LAS ska kunna föreslås. Arbetar med den nya regelstrukturen som Arbetsmiljöverket tar fram, de behöver förstå hur ett mindre företag fungerar.

EU-direktiv – inom arbetsrättsområdet och arbetsmiljöområdet. Deltar i  referensgruppsmöten på departement och i anda sammanhang för att påverka och upplysa om de mindre företagens situation och problem.

Bakgrund

Lise-Lotte är jur. kand. med påbyggnad inom arbetsrätt och arbetsmiljö. Hon tog examen 1996 och har sedan dess arbetat med arbetsrätts- och arbetsmiljöfrågor både inom facklig verksamhet och inom offentlig verksamhet.

Hon har även en MBA från Handelshögskolan i Stockholm i ledarskap inom ideella organisationer. Innan hon anställdes på Företagarna arbetade hon inom besöksnäringen med arbetsrätt och arbetsmiljö. Hon driver även eget företag och har varit verksam i olika egna företag sedan 1982.

Tre frågor till Lise-Lotte

Vilken fråga är absolut viktigast för våra medlemmar just nu?

Önskar jag kunde säga arbetsrätten. Jag tror att frågan är viktig för våra mindre företag, men som det ser ut just nu är nog stöd för korttidsarbete och att pengarna faktiskt betalas ut den viktigaste frågan för dem som ansökt.

 

Vad driver dig i ditt påverkansarbete?

Mitt driv kommer bland annat från att jag själv har drivit företag sedan jag var 16 år. Jag brinner för att mindre företag ska lyckas och växa. Vi har för mycket regler i Sverige och bland många politiker och tjänstemän finns en stor okunskap om hur ett litet företag fungerar. Attityder hos tjänstemän när ett mindre företag ställer frågor är ett stort problem. Även myndigheter har svårt att förstå en företagares vardag. Det har blivit mitt kall att försöka sprida kunskapen och öka förståelsen för hur ett företag fungerar.

 

Företagare du inspireras av och varför?

Alla de entreprenörer som belånar sina hus, umgås mindre med familjen på grund av av allt arbete, jobbar alla dagar i veckan för att utveckla sitt företag och sist men inte minst tar ut mindre i lön för att de anställda ska kunna få sina löner. De är värda all min respekt och tillit. Kan jag göra deras slit bara en tusendels promille lättare är det värt det.

Mer från Lise-Lotte Argulander

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.