För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter
Diana Vasiliou
Expert, utbildning och kompetensförsörjning.

Diana Vasiliou, expert utbildning och kompetensförsörjning

Diana Vasiliou ansvarar för frågor som rör utbildning och kompetensförsörjning.

Bakgrund

Diana är statsvetare och har ägnat i princip hela sitt yrkesliv åt utbildningsfrågor. Efter sin masterexamen arbetade hon på Rädda Barnen, men valde 2017 att starta eget företag inom utbildningsbranschen. Sedan 2018 driver hon en gymnasieskola i Stockholm. I dag arbetar hon på Företagarna som expert inom utbildningsfrågor och kompetensförsörjning.

Tre frågor till Diana

Vilken fråga är absolut viktigast för våra medlemmar just nu?

På utbildnings- och kompetensförsörjningsområdet är frågan om att hitta rätt kompetens högt på dagordningen. I dag efterfrågar en stor del av våra medlemmar kompetens inom områden som är en bristvara, där både utbildningsplatser och antalet sökande till utbildningarna följer en nedåtgående trend. Denna utmaning kan många gånger leda till att småföretagen inte kan expandera i den takt de önskar, samtidigt som arbetstagare kan stå utanför arbetsmarknaden då deras utbildning och kompetens inte kan matchas till behoven som faktiskt finns hos jobbskaparna – småföretagen.

Vad driver dig i ditt påverkansarbete?

I och med att jag själv varit företagare vet jag att det krävs både mod, kraft och vilja för att starta och driva företag. Sveriges småföretagare skapar 4 av 5 jobb som i sin tur bidrar till hela landets välfärd och vetskapen om att jag genom mitt påverkansarbete faktiskt kan göra stor skillnad för våra medlemmar på riktigt är något som stimulerar och driver mig. 

Företagare du inspireras av och varför?

Ett tråkigt och kanske lite väl politiskt korrekt svar – alla företagare! Människor som vågar ta klivet och starta ett företag, ta över ett företag eller genom förvärv utöka sin verksamhet är alla mer eller mindre hjältar i mina ögon. Mitt hjärta brinner dock lite extra för företag som genom sitt engagemang bidrar till viktiga samhällsförbättringar, i stort och smått. 

Mer från Diana Vasiliou

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.