För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Historia

Visste du att Företagarna fanns redan 1905? Men en hel del har hänt sedan dess!

Företagarna startades år 1905. Organisationen har sitt ursprung i Sveriges Hantverkarorganisation och som namnet antyder bestod då medlemmarna huvudsakligen av hantverkare även om en del småföretagare och industriidkare var med.

Den nuvarande organisationen har gått under flera namn genom åren. När Småföretagens Riksorganisation år 1991 slogs samman med Företagarförbundet bildades Företagarnas Riksorganisation.

År 2003 valde man att förtydliga varumärket och organisationens namn är i dag Företagarna.

Mycket har hänt under de senaste hundra åren. I dag är Företagarna en organisation för alla typer av företag och företagare med medlemmar från hela Sverige.

Företagarna har gått från att vara en traditionell folkrörelse till att vara en framtidsrörelse!

Branscher kommer och går, företagandet består

Men vad har då hänt med företagandet under de senaste åren? Fram till år 1968 ryms i princip hela det svenska tillväxtundret. Dynamiten, kullagret, skiftnyckeln och gasfyren är bara några exempel på svenska idéer som kom till under den här perioden. Sverige var ett föregångarland och vi hade råd med allt. Framtidstron var stark.

Mycket har hänt sedan dess och i dag har vi ett annorlunda Sverige med nya möjligheter och utmaningar. Dynamit och kullager har successivt bytts ut mot teknik och underhållningsindustri. Vi talar nu om det svenska modeundret och musikundret snarare än den svenska tigern.

Fyra av fem jobb skapas i ägarledda företag. Vi är ett land med idéer och vilja, men ofta finns byråkratiska och onödiga regleringar som sätter käppar i hjulen för entreprenörer som vill leva sin dröm. Och det är för dem vi arbetar för. Personer som vågar satsa på något de tror på. Därför ser vi på Företagarna det som vår viktigaste uppgift att verka för att Sverige ska vara ett av världens mest entreprenörvänliga länder.

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.