headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd för företagare
Daniel Wiberg, chefsekonom på Företagarna, uttalar sig i SvD 25 juni om hur finansiering inte når de mindre företagen.

Pengarna når inte de minsta företagen under coronakrisen

Företagarnas chefsekonom Daniel Wiberg medverkar i SvD lördag 25 juli om storbankernas ovilja att låna ut pengar till mindre företag.

Storbankernas utlåning till företag har ökat under våren, enligt en undersökning som Svenska Dagbladet gjort. Däremot upplever många småföretag fortsatt svårigheter att få lån. Något som Företagarna är kritiska till. 

− Det korta svaret är att vi inte riktigt tycker att storbankerna tar sitt ansvar, eller visar ett stort intresse av att ge lån till mindre företag. Det är synd för det är där vi har potential till tillväxt, jobbskapande och det är där pengarna behövs för att företagen ska klara den här krisen, säger Daniel Wiberg i intervjun.

I intervjun medverkar också Erik Sjölander från restaurang Knut i Stockholm:

 − Det kommer att bli masskonkurser till hösten. Många småföretagare är duktiga på att hitta lösningar. De har redan slutat ta ut lön, stoppat pensionsavsättningar, lånat pengar av föräldrar och barn och sålt av sitt varulager för att klara sig. Men i slutet på sommaren är det slut på pengarna, och det är väldigt sorgligt, säger han.

Läs hela artikeln (låst) hos SvD.

Taggar