headphones newspaper video-player

#företagarpodden #258: Brexit i praktiken

Nu finns det äntligen ett avtal på plats som ska vägleda företagare som gör affärer med Storbritannien. Men hur blir det i praktiken för alla de svenska företagare som vill göra affärer med britterna? Det ska vi ta reda på i veckans avsnitt tillsammans två tunga experter.

Theresa Ryberg, är Företagarnas expert på handel och exportfrämjande. Hon har tidigare arbetat på det portugisiska justitiedepartementet för EU-frågor, i Bryssel på Europeiska Ekonomiska och Sociala Kommittén, och på advokatfirma i Paris.

Avsnittet gästas även av Kenneth Persson, sakkunnig på Enheten EU och internationell samordning på Tullverket. Han har arbetat på Tullverket i drygt 40 år, de senaste dryga 25 åren med internationella frågor på EU-nivå och utvecklingsfrågor.


Det är ungefär 6 000 svenska företag som handlar med Storbritannien och runt 70 000 svenska jobb som direkt berörs av den handeln. Hur ska de agera framöver och hur undviker man onödiga tullavgifter? Det tar vi bland annat reda på i veckas avsnitt. Lyssna nu!

Ge oss ett omdöme, stjärnor eller följ oss på Spotify, Apple Podcasts eller Soundcloud