headphones newspaper video-player

Entreprenörsdagen - live från Almedalen

09.00-09.20

Så skapas framgångsrika företag

Vilka gemensamma faktorer skapar ett framgångsrikt företagande och hur röjs hinder som står i vägen för att ta företaget vidare?

Günther Mårder, vd Företagarna

 

09.30-09.50

Vägledning till framgångsrikt ägarskifte

Hur hittas en ny ägare till ett befintligt företag, när det inte är aktuellt att någon i familjen tar över? Vi går igenom hur processen kan se ut för ett lyckat ägarskifte och ger tips till dig som vill ta över ett av närmare 100 0000 företag i Sverige som behöver ny ägare.

Roland Dansell, Satish Sen, författare till boken

 

09.55-10.00
Inledning
Anna Johnson, vd Grant Thornton, hälsar välkommen till den fjärde upplagan av Entreprenörsdagen i Almedalen.

 

10.00-10.45 

Så kan man köpa företag i Sverige utan pengar

Inom 10 år behöver 100 000 bolag nya ägare. Det är inte alltid någon i familjen vill ta över och nya ägare kan också tillföra nytänkande som tar bolaget vidare. Myten säger att det krävs mycket egna pengar men det finns andra sätt. Hur kan nya entreprenörer ta över och utveckla dessa bolag?

Moderator: Satish Sen, Kaleidoscope
Medverkande: Daniel Wiberg, chefsekonom, Företagarna, Juliana Falke vd Almi Gotland, Emil Källström, ekonomisk-politisk talesperson Centerpartiet, Behrang Gilanpour, Ozonetech, Moa Lilja, ICA Maxi Visby

 

10.45-11.00
Paus

 

11.00-11.45

Har Sverige för många små företag?

Det startas över 70 000 företag i Sverige varje år, men få av dessa blir större bolag som anställer fler. Varför är det så? Hur ser Sveriges unga företagartalanger på möjligheten att växa och har de andra behov än tidigare generationers jobbskapare?

Moderator: Fredrik Hagenius, entreprenör och grundare av Campusbokhandeln, YEoS och Decarbonise Medverkande: Catrine Sageryd, grundare Mekina AB, Christoffer Sjögren, grundare Städarna AB, Martina Klingvall, grundare Telness AB, Marcus Abler, grundare Habity

 

12.00-14.00
Pausmingel med livepodd

 

12.15-12.45

Livepodd: Hur säkrar vi framtiden för svenska start ups?

Alla pratar om start ups och flera svenska start up-bolag har skapat stora framgångar, jobb och tillväxt både i Sverige och utomlands. Men vad begränsar svenska start ups i dag och hur ser förutsättningarna ut framåt? SUP46 har samlat hinder och möjligheter för svenska start ups i startupmanifestet. I en liveinspelad podcast diskuteras vad politiker kan och bör göra för att förbättra för startups i Sverige framåt.

 

14.00-14.45

Utgör dagens arbetsrättsliga regler hinder för företagens kompetensförsörjning?

Konjunkturen är stark bland landets småföretag – men tillväxten hämmas av krångel, höga kostnader och kompetensbrist. Hur kan dagens arbetsrätt förändras för att vara bättre anpassad för dagens arbetsmarknad? Kan en reform leda till att fler företagare tar steget och anställer?

Moderator: Patrik Nilsson, samhällspolitisk chef Företagarna
Medverkande: Camilla Frankelius, förhandlingschef Sveriges Ingenjörer, Stefan Koskinen, förbundsdirektör Almega Tjänsteföretagen

 

14.45-15.00
Paus

 

15.00-15.45

Hur ska Sverige få fler växande småföretag?

Fyra av fem nya jobb skapas i de små företagen. Vad vill de politiska ungdomsförbunden göra för att ännu fler småföretag ska kunna växa och säkra framtida jobb? Politisk debatt mellan ungdomsförbunden. Var med och avgör vilket parti som har den mest småföretagsvänliga politiken!


Moderator: Günther Mårder, vd Företagarna
Medverkande: Sofia Fölster, MUF, Christian Carlsson, KDU, Joar Forssell, LUF, Louise Grabo, CUF, Oliver Björklund, Grön ungdom, Klara Linder, SSU, Tobias Andersson, SDU

15.45-16.00
Paus

 

16.00-16.45

Företagandets glastak – hur blir Sverige jämställt i entreprenörskap?

Sju av tio företagare i Sverige är män och exempelvis går endast en procent av riskkapitalet till techbolag grundade av kvinnor. Hur kommer det sig att ett av världens mest jämlika länder inte har ett jämlikt företagande? Hur tar vi vara på potentialen i ökat entreprenörskap i hela befolkningen?

Moderator: Maria Ludvigsson, ledarskribent SvD
Medverkande: Mikael Damberg, närings- och innovationsminister (S), Johan Eklund, vd Entreprenörskapsforum, Amanda Lundeteg/Tove Dahlgren, vd stiftelsen Allbright, Jessica Stark, vd Styrelseakademien Stockholm

 

18.00-21.00
Entreprenörsbaren 
(personlig inbjudan)
Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap
VÄLJ MEDLEMSKAP, ANGE POSTNUMMER OCH ANTAL ANSTÄLLDA OCH SE ÅRSKOSTNAD