headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd till företag

Lär känna din styrelse - Företagarna i Skövde-Tibro

Vi har med gemensamma krafter gjort en reportageserie som berättar lite om oss i styrelsen. Våra roller, drivkrafter och varför vi är verksamma i Företagarna. Trevlig läsning!

Greger Lindholm

Ordförande i styrelsen

I vilken bransch är du verksam i Greger?
Sedan 1998 driver jag ett städföretag i Skövde med verksamhet i samtliga grannkommuner.
Vi utför all typ av lokalvård till företag och privatpersoner.

Varför blev du företagare?
Dels är jag uppvuxen med en far som var företagare och jag brann för att kunna få utveckla de idéer jag hade och se om de fungerade. Då var jag orädd, nu tar jag mer välgrundade beslut. För mig är företagandet frihet, problemlösning, förbättringar och personlig utveckling och möjligheten att kunna påverka vår utveckling av företaget.  Då vi har gått från 0 till 90 anställda på 20 år så ställer det helt andra krav på min roll i företaget idag. Det är en stor glädje att se medarbetare utvecklas och trivas med sitt jobb och jag får vara en del i detta.

Hur kommer det sig att du valt att engagera dig i styrelsen?
Jag har varit medlem i Företagarna i stort sett sedan jag startade mitt företag.  Jag fick frågan om att bli invald i styrelsen och tackade ja.  Företagarna har en viktig roll och stor möjlighet att påverka för att vi skall ha ett företagsklimat som gör att vi kan växa oss starkare.  Genom styrelsearbetet får jag en möjlighet att se hur Företagarna fungerar och kanske jag kan bidra med något från mina erfarenheter. 
Samtidigt ger det mig en möjlighet att utveckla mig själv.

Åsa Vlk

Sekreterare

Vad är din roll i styrelsen?
Jag har sedan 2007 suttit med i styrelsen som sekreterare, det börjar bli några år nu.

Varför är det viktigt för dig att vara delaktig i styrelsen?
För att påverka beslutsfattare och påvisa värdet av det näringslivet bidrar med i samhället. Utan ett starkt näringsliv har vi inte möjlighet att utveckla samhället och göra vår röst hörd. Det är genom entreprenörsanda som företagen växer och utvecklas och skapar arbetstillfällen och det i sin tur genererar resurser i form av bl a skatter till samhället. Då mår alla bra.

Vad arbetar du med?
Jag jobbar som hotelldirektör för två hotell, Clarion Collection Hotel Majoren och Quality Hotel Prisma, 70 resp 115 rum och det har jag gjort sedan år 2000. Jag började i branschen 1983 som vandrarhemsvärdinna för Skövde Vandrarhem och fick sedan mitt första jobb på hotell 1984 och på den vägen är det.

Christian Grane

Ledamot

Vad arbetar du i för bransch Christian?
Jag är delägare och arbetar som VD för en lokal småhustillverkare i Skövde. Vi bygger villor, fritidshus och sidobyggnader i trä, till kunder främst i Skövde med dess grannkommuner. Vi startade företaget 2010.

Varför är du med i Företagarna?
Jag engagerar mig i Företagarna då jag brinner för entreprenörskap. Mitt mål är att hjälpa företagare med dess utmaningar i vardagen, och då kanske främst unga och nystartade företag genom min roll som förtroendevald. Jag själv startade mitt första företag som 17-åring och vet vilka utmaningar man står inför som nystartad. Samtidigt så ser jag möjligheten till att lära mig mer och utvecklas genom Företagarna.

Vad är det roligaste med att vara företagare?
Jag gillar verkligen utmaningen det innebär att driva företag. Jag ställs dagligen inför nya möjligheter och uppgifter som gör att jag mer eller mindre tvingas till att lära mig nya saker, vilket i sin tur leder till personlig utveckling. Jag jobbar med det jag tycker är roligast och jag styr över min egen tid.

Övriga i styrelsen

  

Margareta Ottosson kassör, Christer Hedman ledamot, Fredrik Gustafsson ledamot

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap