För att funktionen du försöker använda ska fungera korrekt behöver du uppdatera ditt samtycke. Du kan alltid ändra dig genom att klicka på Cookieinställningar i sidfoten.

podcast news play företagaren I media förmån faq
Senaste nytt i hela landet - Företagarna Nyheter

Praktisk IT-säkerhet för dig som privatperson & företagare: Vad varje person har ansvar för själv

25 apr 2024, 18:00-20:00
Plats: Klubbrummet, Golfresturangen, Skövde golfklubb, Simsjövägen 11, Skövde
Säkerhetsgurun Marcus Nohlberg, kommer till Företagarna Skövde-Tibro och håller seminarie om praktisk IT-säkerhet för dig som privatperson & företagare: Vad varje person har ansvar för själv.

Ni har dagligen bombarderats med nyheter om IT-attacker, bluffsamtal till privatpersoner och bedrägerier på internet och via telefon. Säkerligen känner ni till en eller flera bekanta som lurats, blivit hackade, identitetskapade eller på annat sätt råkat oförtjänt i trubbel.

IT-säkerhet måste både du och andra hantera; men vad behöver DU själv ta ansvar för, och göra, och var tar ”IT-avdelningen” eller en kompis vid? Vad är en rimlig nivå?

Genom att bli säkrare som privatperson förbättrar du på ett kraftfullt sätt säkerheten även i ditt företag! Marcus kommer att berätta mer om IT-säkerhet och vad du praktiskt kan göra och ta med dig i vardagen för att minska risken både för ditt företag och för dig som person. Med konkreta exempel presenteras hur du blir säkrare och målet med kvällen är att ni alla ska kunna ta med er praktisk kunskaper för agera säkrare och med mer insikt.

  • Vi träffas kl 18:00 och avnjuter en Wrap med sesam- och honungsglacerad kyckling, zuccinipannkaka, chillisyrad kålsallad och rostad vitlökscrème. Bordsvatten & Kolsyrat vatten. Övrig dryck går att inhandla i baren.
  • ca 18:30: Seminarium
  • Därefter: Mingel, kaffe och kaka samt möjlighet att ställa lite frågor och diskutera IT-säkerhet.

Tid: 25:e april 18:00-20:00
Plats: Klubbrummet, Golfresturangen, Skövde golfklubb, Simsjövägen 11, 541 33 Skövde
Vägbeskrivning

Anmälan senast 19 april

Ni är alla varmt välkomna!

Om Marcus:

Marcus Nohlberg är en ledande forskare inom informationssäkerhet med en mångårig bakgrund som konsult och egen företagare inom projektledning, konceptutveckling och webbutveckling. Marcus har ett intresse för ledningsfrågor och han tog Sveriges första MBA inom elektroniska affärer. Med ett djupt engagemang för säkerhet valde han att doktorera inom informationssäkerhet med fokus på manipulation av människor.

Marcus doktorsavhandling inom social manipulation var den första omfattande akademiska studien av området och den har fått stor uppmärksamhet. Efter disputationen har Marcus framgångsrikt fortsatt forska inom informationssäkerhet inom både näringsliv och offentlig sektor. Dessutom har Marcus en passion för entreprenörsskap och är aktiv inom start-up företag, bland annat www.iodesk.net, ett företag inom AI-understödd digital kommunikation. Marcus är gästprofessor vid University of Applied Sciences, Upper Austria och utsågs 2021 till Docent. Marcus medverkar ofta i diverse media och talar där om säkerhet, cybersäkerhet, samhällets säkerhet, sociala medier, hur vi påverkas av teknik och generella frågeställningar om teknikens påverkan på vårt liv. 2023 utsågs Marcus till Excellent Lärare vid Högskolan i Skövde, den högsta nivån för pedagogisk meritering.

Lyssna mer på Marcus avsnitt i Skaraborgspodden eller nu senast i Sveriges Radio

Kontakt

Adam Rehbinder
Verksamhetschef Företagarna Skövde-Tibro
0709-297216
adam.rehbinder@foretagarna.se

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap

Medlemskapet ger dig rabatter, rådgivning och nätverk.

Bli medlem – tillsammans skapar vi bättre förutsättningar

Medlemsförmåner

Vi erbjuder över 30 medlemsförmåner med rabatter på IKEA, SJ, Volvo, BMW, Fortum, Swedol med mera.

Politik och påverkan

Vi driver företagarpolitiska frågor genom att presentera analyser, fakta och egna undersökningar.