headphones newspaper video-player

Personaloptioner – hur ska man tänka?

9 nov 2018, 11:30-13:00
Plats: Företagarnas regionkontor, Rådmansgatan 40, Stockholm
Välkommen till detta seminarium, där vi kommer att granska personaloptioner både som politisk fråga och verktyg för företag!

Patrick Krassen.jpgDatum: Fredagen den 9 november
Tid: Kl 11:30-13:00
Plats: Företagarnas regionkontor, Rådmansgatan 40, Stockholm
Du anmäler dig i vårt fomulär. Vi bjuder på lunchsallad, ange allergi vid anmälan.

Anmälningstiden har gått ut. Vid frågor är ni välkomna att kontakta: Amanda.Svensson@foretagarna.se.  

De nya kvalificerade personaloptioner som infördes 1 januari 2018 är en av mandatperiodens få reformer som är positiva ur företagarsynpunkt. Jämfört med de tidigare tecknings- och personaloptionerna ska de kvalificerade personaloptionerna beskattas lägre och vara enklare att ställa ut. Syftet är att unga, växande företag ska kunna locka och behålla kompetens, där optioner ska fungera som incitament när man kanske inte kan utlova de högsta lönerna ännu.

Även om de nya optionerna är ett steg i rätt riktning, har reglerna många begränsningar – bland annat vad gäller storlek och ålder på bolaget, och optionernas omfattning. 

Det har dessutom visat sig att de nya optionerna är oerhört krångliga och osäkra att tillämpa i praktiken, på grund av Skatteverkets praxis i hur optioner beskattas. Osäkerheten bland de företag som de nya optionsreglerna var tänkta för är stor, och få nya optionsprogram har startats. På så sätt har reformen, tyvärr, blivit ett misslyckande. 

Går det att göra om reglerna, både så att de blir lättare användbara och mer generösa? Det blir en högaktuell fråga för kommande regering.

Medverkar gör experter från Företagarna och Catrin Åkerlund från Grant Thornton.

Vid frågor är du välkommen att kontakta Amanda Svensson  på amanda.svensson@foretagarna.se

 

ftg_swedish_software.png

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap
VÄLJ MEDLEMSKAP, ANGE POSTNUMMER OCH ANTAL ANSTÄLLDA OCH SE ÅRSKOSTNAD