headphones newspaper video-player
Corona - råd och stöd till företag

Välkommen på boklansering och seminarium om reformförslag för platt skatt

Den 18 juni lanserar Företagarna boken Platt skatt – Skattemodell i en global kunskapsera, där författarna Patrick Krassén och Hans Peter Larsson föreslår att ambitionen höjs i att förenkla skattesystemet - genom att helt slopa den statliga inkomstskatten på arbete.

Tid: Tisdagen den 18 juni kl. 14:00 - 15.30, fika ingår
Plats: Företagarna, Rådmansgatan 40, Stockholm

Om boken

Enligt Januariöverenskommelsen mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna ska en skattereform utredas och eventuellt genomföras under de kommande åren. Ett första steg är slopandet av värnskatten den 1 januari 2020.

Bokens utgångspunkt är den stora skillnaden mellan skatt på arbete och skatt på kapital. Sverige har OECD:s högsta marginalskatter på arbete. När obligatoriska avgifter och konsumtionsskatter inkluderas i kalkylen kan marginalskatten bli så hög som 75 procent. Det är inte hållbart om vi vill att människor ska arbeta, utbilda sig och driva företag.

Om den statliga inkomstskatten avvecklas skulle arbetsinkomster beskattas proportionellt i stället för, som i dag, progressivt. Sverige skulle då inte längre utmärka sig som ett land som beskattar arbete hårdare än kapital.

Vid seminariet presenteras boken av Företagarnas vd tillsammans med författarna, varefter en panel med sakkunniga kommentatorer ger sin syn på bokens förslag och vägen framåt.

Medverkande

  • Günther Mårder, vd Företagarna
  • Patrick Krassén, skattepolitisk expert Företagarna
  • Hans Peter Larsson, skatteansvarig FAR, Senior Advisor Kreab
  • Niklas Wykman, riksdagsledamot (M), skattepolitisk talesperson
  • Sofia Linder, chefsekonom, Skattebetalarnas Förening
  • Mats Persson, riksdagsledamot (L)

Kontakt


Har du frågor om seminariet vänligen kontakta Carl Rönnow


Välkommen!

Günther Mårder
Vd Företagarna

 

Räkna ut kostnaden för ditt medlemskap